≫ 

"Molim vas, pomagajte": Guverner Njujorka očajnički traži pomoć lekara širom SAD

Kuomo je kazao da su medicinskim radnicima u Njujorku neophodni pomoć i predah

  • 6
Njujork, korona virus, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Guverner američke države Njujork Endrju Kuomo, koja je najsnažnije pogođena epidemijom korona virusa, tražio je pomoć države, kao i lekarima iz drugih država da dođu i pomognu medicinskom osoblju ovde.

- Molim vas, dođite i pomozite nam. Kao guverner Njujorka tražim pomoć medicinskih stručnjaka širom zemlje. Ako nemate epidemiološku krizu u vašoj zajednici, molim vas, pomozite nam u Njujorku - kazao je Kuomo na konferenciji za novinare.

Kuomo je kazao da su medicinskim radnicima u Njujorku neophodni pomoć i predah, i obećao je da će im uzvratiti uslugu ukoliko dođe do epidemije u državi iz koje dolaze.

- Ako niste zauzeti, molim vas, pomozite nam. Vratićemo vam uslugu - dodao je on.

Skandal u Njujorku: Medicinske sestre koriste kese za đubre kao zaštitu od korona virusa

 

Zbog nedostatka zaštitne opreme u jednoj bolnici na Menhetnu u Njujorku medicinske sestre su prinuđene da nose kese za đubre.

Na fotografiji koja se vrlo brzo proširila društvenim mrežama vide se tri medicinske sestre u bolnici Maunt Sinaj Vest koje poziraju u hodniku bolnice obučene u velike crne plastične kese za đubre prekrojene u zaštitne haljine, i jedna od njih kako drži kutiju sa tim kesama, piše Njujork post.

"Umiru pred vašim očima i respirator odmah ide dalje": Lekarka opisala pakao korona virusa

 

Medicinska sestra zaposlena u bolnici Elmhrst u Njujorku opisala je koliko brzo se stanje pacijenata zaraženih korona virusom u ovoj bolnici pogoršava.

- Zastrašujuće je jer iako su ljudi bolesni, deluju stabilno - navodi ona za CNN. - Onda tu pred vašim očima dolazi do desaturizacije i za nekoliko trenutaka ga nema.

Snimak doktorke iz Njujorka: U ovaj kamion-hladnjaču ubacujemo mrtve od korona virusa, užasno je

 

Doktorka Urgentnog centra u Elmherstu u Kvinsu prikazala je kako izgleda bolnica u centru pandemije korona virusa, ističući kako "nemaju alate koji su im potrebni" za lečenje.

Na početku snimka dr Kolin Smit ulazi u jednu sobu i govori kako svi pacijenti u njoj imaju Covid-19. Njujork je trenutno glavno žarište epidemije u Americi, a koliko je stanje ozbiljno govori njen snimak pretrpanog UC.

- Svakim danom je sve gore. Morali smo da uzmemo kamion-hladnjaču kako bismo stavili tela pacijenata koji su umrli. Sada imamo problem da nabavimo respiratore - rekla je ona, prenosi Njujork tajms.

Tela poređana ispred bolnice, viljuškarom ih ubacuju u hladnjače: Jezivi snimci iz Njujorka

 

Amerika je postala zemlja sa najvećim brojem obolelih od korona virusa na svetu, dok je broj žrtava porastao na 2.854. Na užasnom snimku koji je postao viralan vidi se kako tela preminulih ubacuju u kamion-hladnjaču u Bruklinu.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Tela poređana ispred bolnice, ubacuju u hladnjače: Jezivi snimci iz Njujorka

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA