Došla “plutajuća bolnica”: Brod “Komfort” sa 1.000 kreveta stigao u Njujork

Plovilo se obično koristi kako bi bila podrška vojsci tokom ratova i humanitarnih kriza širom sveta, ali i u slučaju prirodnih katastrofa - kao što su zemljotresi i poplave

  • 0

Ogromni broj Mornarice Sjedinjenih Američkih Država pristao je danas u luku u Njujorku, kako bi se smanji pritisak sa bolnica u tom gradu koje su pretrpane pacijentima inficiranih korona virusom.

Brod “Komfort” ima 1.000 kreveta i 12 operacionih sala, a biće korišćen uglavnom sa ljude koji nisu zaraženi korona virusom, čime bi se dodatno oslobodili kapaciteti u njujorškim bolnicama.

Plovilo se obično koristi kako bi bila podrška vojsci tokom ratova i humanitarnih kriza širom sveta, ali i u slučaju prirodnih katastrofa - kao što su zemljotresi i poplave.

Kako prenosi “Verge”, “Komfort” je nedavno bio angažovan kako bi pomogao zemljama Južne Amerike koje nemaju adekvatno zdravstvo. Plovilo je zapravo naftni tanker kome je promenjena namena, a poslednji put je bio u Njujorku 2001. godine posle terorističkog napada na Svetski trgovinski centar.

Tada je zbrinuo preko stotinu policajaca i vatrogasaca koji su intervenisali odmah posle napada na “Bliznakinje”.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Njujorški Central park postaje poljska bolnica

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA