≫ 

Devojčica (12) najmlađa žrtva korona virusa u Evropi

Smrtonosni virus odnosi živote i najmlađih

  • 1
Mulhouse Miluz Francuska koronavirus Foto: Tanjug/AP

Devojčica (12), zaražena korona virusom, preminula je u bolnici u Belgiji, preneli su danas brojni mediji.

Vlasti u Belgiji potvrdile su u utorak da je 12-godišnja devojčica za sada najmlađa žrtva među više od 700 umrlih u zemlji.

Portparol nacionalnog kriznog centra Emanuel Andre rekao je da je ovo "emotivno težak trenutak jer uključuje dete, što je uznemirilo medicinsku i naučnu zajednicu".

- Mislimo na njenu porodicu i prijatelje. To je događaj koji je veoma redak, ali koji nas veoma uznemiruje - dodao je Andre.

Za sada nisu poznati nikakvi detalji o devojčici.

On je dodao da je u poslednja 24 sata od ove bolesti umrlo 98 ljudi, čime je ukupan broj žrtvava u zemlji sa oko 11,5 miliona stanovnika porastao na 705.

Do sada je u Belgiji od korona virusa obolelo od 12.770 ljudi.

Da podsetimo, nedavno je u Francuskoj preminula devojčica (16), isto zaražena korona virusom, a prethodno nije imala nikakvih zdravstvenih problema. Ona je postala najmlađa žrtva pandemije u Francuskoj.

Pored toga, u nedelju je u Portugalu preminuo dečak od 14 godina, takođe usled korona virusa. On je imao i pridružene, hronične bolesti.

Ovo su, nažalost, samo neki od slučajeva preminule dece u svetu, a koja su bila zaražena korona virusom, što pokazuje da smrtonosni virus ne kosi samo starije sugrađane.

Poslednji slučaj koji je potresao svet jeste smrt 19-godišnjeg Luke, kojem je lekar prethodno rekao da ima običan grip i da ide kući.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Uznemirujući snimci iz bolnice u Italiji: Ljudi se bore za vazduh

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srbin

    31. mart 2020 | 12:44

    Devojcica iz Francuske je mojoj tetki komsinica i lazu da nije imala nikakvih drugih zdrastvenih problema.. Devojcica je od ranije imala problem sa plucima...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA