Princ Hari i Megan zvanično počinju "novi život", a evo kako će to izgledati

Njihov život znatno će se razlikovati od 1. aprila

  • 2
Megan Markl i princ Hari Foto: Tanjug/AP
Megan Markl i princ Hari Foto: Tanjug/AP

Kada su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa objavili da se odriču svojih kraljevskih titula i da žele da postanu „finansijski nezavisni“, Britanija je bila šokirana i nedeljama se diskutovalo o tome. Ali u sedmicama koje su usledile izdešavalo se mnogo toga, pa su oni pali u drugi plan, a u ponedeljak su izdali zvanično saopštenje neposredno pred svoj izlazak iz kraljevske porodice, piše CNN.

- Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa žele da u narednim nedeljama i mesecima u foksu bude globalna reakcija na COVID-19. Ipak, mi priznajemo da postoje pitanja u vezi sa njihovom budućnošću i tranzicijom – rekao je njihov portparol.

Princ Hari i Megan Markl više neće koristiti svoje titule ni u okviru svoje neprofitne organizacije, ni na sajtu, ni na Instagramu, pošto je današnji dan, 31. mart, poslednji dan njihovog starog načina života, a evo šta se očekuje od njihove tranzicije.

1) I dalje su deo kraljevske porodice, ali ne koriste kraljevske titule

Prema izvorima bliskim članovima kraljevske porodice, širi krug njihovih rođaka izrazio je nezadovoljstvo i uznemirenost zbog Harijeve i Meganine odluke. Njih dvoje u budućnosti više neće koristiti svoje titule Njegovo i Njeno kraljevsko veličanstvo i neće više predstavljati kraljicu.

Ovo neće promeniti Harijevo mesto u redu za krunu i to ne znači da se par više neće kretati u kraljevskim krugovima.

2) Imaće određenu podršku princa Čarlsa

Neki dogovori u vezi sa Harijevim i Meganinim napuštanjem kraljevske porodice napravljeni su iza kulisa. Princ Velsa složio se da nastavi da ih podržava finansijski kroz svoje privatno imanje.

Osim toga, dozvoljeno im je da zadrže svoju kuću u Vindzoru za čije renoviranje su od javnih sredstava dali 3 miliona dolara, ali je par naglasio da više vremena žele da provode u Severnoj Americi. To se odnosi uglavnom na Kanadu, jer su kupili kuću na ostrvu Vankuver.

Kada je Donald Tramp ove nedelje napisao Tvit da „SAD neće plaćati njihovo obezbeđivanje“, portparol Saseksa uzvratio je saopštenjem u kom je istakao da oni ne planiraju da pitaju vladu SAD za sigurnosna sredstva i da su već napravljeni privatni dogovori po tom pitanju.

Kraljica Elizabeta,Hari i Megan, Britain Royals Prince Harry Foto: Tanjug/AP

3) Već počinju da rade

Očeva pomoć i majčino nasledstvo neće omogućiti ovom paru lagodan život na kakav su navikli. Hari je već nekoliko puta pričao u Vol Strit bankama, gde je diskutvao o problemima mentalnog zdravlja, a Megan je pozajmila glas u Diznijevom filmu o zaštiti slonova u Bocvani. Osim toga, njih dvoje imaju projekte koji mogu da postanu dobar izvor prihoda bez ugrožavanja kraljevskog brenda.

Izazov će biti nalaženje sredstava za finansiranje poduhvata, a Hari i Megan će, kao i sasvim obični ljdui, morati da plaćaju račune. Oboje su se zarekli da neće iskorišćavati brend koji im je inicijalno podigao cenu – kraljevsku porodicu.

- Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa provešće narednih nekoliko meseci fokusirani na svoju porodicu i nastaviće da rade sve što mogu, sigurno i privatno, da podrže svoje već postojeće obaveza u dobrotvornim organizacijama dok razvijaju svoju buduću neprofitnu organizaciju – rečeno je u ponedeljak u okviru zvaničnog saopštenja njihovog tima.

Video: Da li je Megan Markl trebalo da bude deo kraljevske porodice?

V. T.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • montenegringo

    1. april 2020 | 01:28

    To ti je kad zena kaze bolje je zivjet daleko od tvojih i sad ce mu se skidat da uhvati koju ulogu a ti moj prince sedi kuci.

  • Ne

    1. april 2020 | 00:28

    NE NIKAKO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA