Korona virus im je već ušao na vrata: Ova zemlja ima 5 miliona stanovnika, a samo 3 respiratora

Kakve su njene šanse u borbi protiv Covid-19?

  • 1
Afrika koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Centralnoafrička Republika, u kojoj živi pet miliona stanovnika, ima na raspolaganju samo tri respiratora, zbog čega je zemlja potpuno nespremna u borbi protiv korona virusa, saopštio je u utorak Norveški savet za izbeglice.

- Tri respiratora u zemlji od pet miliona ljudi stavljaju zemlju u katastrofu - rekao je David Manan, direktor Norveškog saveta za izbeglice u Centralnoafričkoj Republici.

On je dodao da Covid-19 ima potencijal da se "munjevito probije kroz Centralnoafričku Republiku ako zemlja ne dobije podršku koja joj je potrebna da se adekvatno zaštiti od virusa".

Afrika koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Centralnoafrička Republika je za sada zabeležila šest slučajeva korona virusa u zemlji i svi su uvezeni, ali postoji zabrinutost da se virus možda neprimećeno širi zbog nedostatka testova u zemlji.

- Kada su bogate države u stanju panike, navodeći da hiljade respiratora neće biti dovoljno, to samo otkriva koliko siromašnije nacije poput Centralnoafričke Republike nemaju šanse u borbi protiv Covid-19 - dodao je Manan.

Video: Potresni snimak iz bolnice u Španiji: Oboleli nepokretno leže, doktori ne znaju gde će pre

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    1. april 2020 | 00:48

    Sada bi trebale kolonije koje su izvukle bogastvo iz tih zemalja da ih pomognu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA