≫ 

Krematorijumi u Njujorku rade i preko noći, pogrebne službe pod pritiskom zbog korona virusa

Epidemija korona virusa još nije dostigla vrhunac u Njujorku, ali pogrebne službe u gradu i državi Njujork već sada imaju pune ruke posla

  • 0
Virus Outbreak New York

Mary Altaffer

Njujorški krematorijumi rade produženo, čak i tokom noći. Država Njujork ne postiže da zbrine sve preminule, a istoimeni grad sahranjuje preminule na privremenim lokacijama širom države.

Epidemija korona virusa još nije dostigla vrhunac u Njujorku, ali pogrebne službe u gradu i državi Njujork već sada imaju pune ruke posla.

Do sad je od posledica korona virusa, samo u gradu Njujorku preminulo oko 1.400 ljudi, prenose agencije.

Većina Njujorčana je izabrala kremaciju umesto sahrane, ali najnaseljeniji američki grad ima samo četiri krematorijuma, pa pogrebna preduzeća upozoravaju da se na kremacije duže čeka.

- Frižideri za pokojnike su prepuni, ne mogu da primim više od 40 tela - kaže Endru Nimo, menadžer jednog pogrebnog preduzeća.

Ova situacija pogađa i njujorške bolnice koje sporije oslobađaju svoje mrtvačnice jer porodice pokojnika moraju duže da čekaju na termin za kremaciju ili sahranu.

U Njujorku na snazi novo pravilo: Ne dovoditi nikoga na reanimaciju

 

U Nujorku, gde danas ima tačno onoliko pozitivnih na korona virus kao u celom Iranu, na snazi je novi pravilnik o "spasavanju ljudi" koje podrazumeva da će svaka odrasla osoba sa srčanim zastojem biti ostavljena bilo gde, ako joj ukazana pomoć na licu mesta ne vrati srčani rad.

Snimak kako mrtve od korona virusa ubacuju u hladnjače na ulici

 

Na društvenim mrežama postao je viralan snimak kako se tela umrlih ubacuju u hladnjaču postavljenu ispred bolnice u Njujorku. Takve hladnjače postavljene su ispred brojnih zdravstvenih objekata. Kako su naveli gradski zvaničnici, ovo je prvi put da se ovako nešto dešava još od terorističkog napada 11. septembra 2001. godine.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Jeziv prizor zabeležen u Bruklinu: Bolnica prenatrpana, zaraženi leže po hodnicima

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA