“Svetske sile bi da preoblikuju svet uz pomoć korona virusa”: Lukašenko smatra da nema epidemije

Američki dolar nastavlja da gubi vrednost kao takav, rekao je Lukašenko

  • 10
Aleksandar Lukašenko i Aleksandar Vučić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Svetski igrači mogli bi da iskoriste pandemiju korona virusa da preoblikuju svet, bez rata, izjavio je danas predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko dodajući da su u toj zemlji ukupno četiri osobe preminule od posledica ovog virusa.

Lukašenko je u intervjuu televiziji "Mir" rekao da se mnogi ljudi već pitaju: "Šta će biti nakon pandemije", prenosi TASS.

- Zar nemate utisak da svetske sile žele da preoblikuju svetski poredak uz pomoć ove takozvane psihoze korona virusa, uključujući širenje infodemije - upitao je Lukašenko, a prenosi agencija "Belta".

On je podsetio na predlog UN da se odštampa novac u visini od 10 odsto od svetskog BDP za borbu protiv ekonomskih posledica korona virusa.

- To je prazan novac. Američki dolar nastavlja da gubi vrednost kao takav - rekao je Lukašenko i dodao da će doći do inflacije.

On je ocenio da je jasno gde će Belorusija završiti sa svojom rubljom.

- Ko će dobiti te hiljade milijardi, kod koga će one završiti? Zar to neće dovesti do toga da bogati postanu još bogatiji, a siromašni, još siromašniji? Hoće - poručio je Lukašenko.

Lukašenko je naglasio da je zabrinut za budućnost svoje zemlje.

- Svi govore: Nakon pandemije, svet će biti drugačiji, i saglasan sam sa tim, ali gde će biti naše mesto u ovom novom svetu? To je glavno pitanje za mene, ne ova koronapsihoza, ne infodemija - naglasio je Lukašenko.

On je dodao su ukupno četiri osobe preminule u Belorusiji od upale pluća, koju su izazvale komplikacije od korona virusa, dodaje TASS.

Prema poslednjim podacima, u Belorusiji su ukupno 304 osobe zaražene korona virusom.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Putin zagrmeo: Apoteke podigle cene zaštitnih maski?! Oduzmite im dozvolu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA