Pogledajte reportažu koja otkriva kako je izgledao početak pandemije u Vuhanu

Ističe se da je Vuhan grad od 11 miliona, pun studenata sa svih strana sveta prometan čvor, što je takođe pospešilo širenje virusa

  • 0

Australijska televizija ABC emitovala je krajem februara 45-minutnu reportažu o izbijanju epidemije korona virusa u kineskom gradu Vuhan, kao i kako je iz toga nastala pandemija.

U reportaži mogu da se vide i neki neviđeni snimci iz Vuhana pod karantinom, na primer kako policija odvodi one za koje se sumnja da su zaraženi, a među sagovornicima su i strani novinari koji pokrivaju Kinu.

Ističe se da je Vuhan grad od 11 miliona, pun studenata sa svih strana sveta prometan čvor, što je takođe pospešilo širenje virusa.

U reportaži se navodi i da su lokalni političari u Vujanu isprva zataškavali razmere epidemije te da su pretili lokalnim lekarima koji su se usudili da javno progovore.

Obrađuje se i sudbina lekara Lija Venlianga, jednog od prvih koji je upozoravao na korona virus i koji je zbog toga završio u kineskoj policiji. Li Venliang je umro od korona virusa kojim je zaražen preko pacijenta kog je lečio, te umro 7. februara.

Video: Maske su pale: Kina dobila bitku protiv korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA