Za sve je kriv Srbin, ubica: Italiju u jeku korona virusa snašla nova muka

Italija "popila tužbu" zbog Igora Rusa

  • 2
Norbert Feher, Igor El Ruso Printskrin: Youtube/LaComarcaTeVe

Norbert Feher, u svetu poznatiji kao Igor Rus, čovek sa 18 identiteta, nesvesno je ponovo zadao glavobolju italijanskim vlastima. Zbog toga što je uspeo da pobegne u Španiju supruga jedne od Rusovih žrtava odlučila je da tuži Italiju.

Kada je počinio prvo ubistvo 2017. godine, Feher je već dugo bio poznat organima reda. On je u periodu od 2007. do 2015. godine počinio niz krivičnih dela, od krađa do pokušaja ubistva. Nakon što je izašao sa robije pretilo mu je izbacivanje iz Italije i zabrana ulaska, ali je tada Feher lažirao svoj identitet i postao ruski državljanin. Tako je, umesto progona, ostao u Italiji gde je u aprilu 2017. ušao u bar Galo di Budrio i ubio konobara Davida Fabrija, koji je pokušao da ga razoruža i nestao.

Dok je policija tragala za njim, uspeo je da ubije još jednog čoveka, a potom mu se ponovo izgubio svaki trag... Uhapsili su ga tek u decembru 2017. godine u Španiji gde je upucao jednog farmera i dvojicu policajaca. Ubrzo je uhapšen i osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Ipak, Davidova supruga veruje da bi njen muž danas bio živ da su vlasti odmah uradile ono što je trebalo i zauvek proterale Rusa 2015. godine.

Norbert Feher, Igor El Ruso Printskrin: Youtube/LaComarcaTeVe

Zato je ona donela odluku da tuži državu.

- To što su oni uradili je neoprostivo. To znači da svaki stranac koji je kriminalac može da promeni identitet i tako izbegne odgovarajuću kaznu. Neće biti lako da dobijemo ovaj proces, ali ćemo izneti pravne argumente kako bi mom klijentu bila isplaćena naknada - saopštio je advokat koji zastupa suprugu ubijenog Fabrija.

Podsetimo, Igor Rus je krajem 2017. godine bio jedan od najtraženijih svetskih begunaca za koga je utvrđeno da je koristio više od 18 različitih identiteta.

On trenutno boravi u najstrože čuvanom zatvoru Zuera u Španiji, a dane provodi čitajući verske knjige i izučavajući pravo. Navodno, postao je verski fanatik i osvojio simpatije nekolicine žena koje su mu pisale i posećivale ga u zatvoru o čemu su mediji pisali.

Srpska javnost poznaje ga po lažnim imenima Igor Vaclavić, Igor Srbin, Igor Rus...

Video: Dramatični snimak bekstva i hapšenja osumnjičenih za pokušaj ubistva Slobodana Snajpera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoran popov

    4. april 2020 | 07:06

    Feher je Madjar sa srpskim pasošem i dosta bre više. Dokle su kad god nešto zlo urade svi Srbi? Pa najveći kriminalci su Crnogorci,Šiptari i Romi i čim imaju Srpski pasoš svi su Srbi---pa zašto im onda trebaju prava nacionalnih manjina kad su Srbi ?

  • WILSON

    4. april 2020 | 00:37

    Sad je igor ćuza!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA