≫ 

Šef balkanskog kartela nastradao zbog jezive igre revolverom? Postoje dve verzije smrti Dejana S.

O smrti Dejana Stanimirovića (45) zvanof Markos postoje dve verzije

  • 0
Pucnjava, ubistvo, pištolj Foto: Shutterstock

Dejan S. (45) zvani Markos, koji je nađen mrtav u kući bivšeg šefa zloglasne paravojne formacije iz Kolumbije, nije stradao u ruskom-ruletu kako se sumnjalo, piše Srpski telegraf.

Istraga je pokazala da je za njim tragao Europol zbog šverca kokaina iz Južne Amerike u Evropu i da ga je ubio "domaćin", koji je potom i sam likvidiran u obračunu s policijom.

- Bio je jedan od najtraženijih trgovaca drogom u Evropi. Prema Europolu, pripadao je "balkanskom kartelu". U Portugalu je dovođen u vezu s zaplenom 3,5 tona hašiša, kada je uhapšeno 6 osoba. U Nemačkoj i Španiji protiv njega se još pre 10 godina vodila istraga zbog sumnje da je finansirao pošiljke kokaina iz Južne Amerike - navodi list El tempo.

Dve verzije smrti

On je podlegao povredama od vatrenog oružja u sredu u bolnici u gradu Viljavisensio. O smrti ovog Srbina postoje dve verzije, piše kolumbijska štampa. Prema prvoj, on je stradao u igri ruski rulet u gradiću Gvamal, u kući bivšeg gerilca Hosea Visente Rivera Mendoze zvanog "Vojnik".

- Posle opijanja, započeli su jezivu igru sa revolverom. Kada je Dejan S. došao na red, oružje je opalilo - navodi izvor El tempa.

Nakon što je prebačen u bolnicu, lekari su obavestili policiju koja se odmah uputila u dom Mendoze. Čim su videli patrolu iz kuće je otvorena vatra. Dvojica policajaca su ubijena, a u obračunu je stradao i sam Mendoza, dok je 5 osoba uhapšeno.

Slavio rođendan deteta

Međutim, iz kolumbijske policije preksinoć su stigle drugačije informacije.

- Bivši šef zloglasne paravojne formacije slavio je rođendan jednog svog deteta. Nakon što su se napili, Vojnik i stranac su se posvađali, a ovaj Srbin je tada upucan u lice - piše El tempo.

Kako navodi list, porodica Vojnika odvela je Dejana S. do puta gde ga je pokupila policijska patrola i odvela u bolnicu. Policajci su se potom vratili do kuće Mendoze, njegovi ljudi su pomislili da su oni pratnja koju je angažovao Stanimirović i otvorili vatru na njih.

Korona virus ga sprečio da otputuje

Prema istrazi koju je sprovela policija, Stanimirović je u Kolumbiju ušao 16. februara ove godine iz Ekvadora.

Odatle se preselio u kuću Mendoze, gde je boravio 15 dana. Verovatno je tu ostao zaglavljen zbog obavezne izolacije, koja je zbog pandemije korona virusa donesena i u Kolumbiji, pa nije mogao da otputuje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA