≫ 

"Za dve nedelje videćemo uticaj mera": Gojković otkrio zašto je u Italiji smrtnost skočila na 500%

U Italiji umrlo više od 15.000 stanovnika

  • 1
Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo Foto: Tanjug/Tanja Valič

Korona virus u Srbiji je do sada odneo 44 života, a prof. dr Zoran Gojkovićpokrajinski sekretar za zdravstvo, rekao je da imamo konstantan rast broja obolelih.

- Nemamo velika odstupanja. Kako vreme prolazi broj obolelih se povećava, ali ne u dramatičnom broju, a to je posledica mera koje smo doneli - rekao je Gojković i dodao da je broj zaraženih posledica nepoštovanja mera.

On je rekao da ćemo u sledeće dve nedelje videti koliko su građani bili odgovorni.

- Dobro je što sve više shvatamo koliko je važno socijalno distanciranje - rekao je Gojković.

On je, gostujući u emisiji tv Pink komentarisao podatak o tome da je smrtnost u Italiji od korona virusa u prve tri nedelje marta - od 1. do 21. u mesecu - porasla sa 143 odsto na 500 odsto. Prema njegovom mišljenju, pored mediteranskog temperamenta, uzrok tome je i kašnjenje sa uvođenjem mera.

On je za to okrivio tamošnje vlasti, navodeći podatke o funkcionisanju sistema u kojem je odlučivanje i donošenje odluka usložnjeno.

Gojković je naveo da u Italiji postoje tri nivoa vlasti, da je dele tri partije i da primenjuju različite zakone - od pokrajine do pokrajine.

- Mere su kasnile jer nisu mogli da se dogovore - rekao je on.

Prema poslednjim informacijama, u Italiji je korona virus odneo više od 15.000 života. Lokalne vlasti u italijanskoj provinciji Lombarija uvode nove mere kako bi sprečile širenje virusa. Guverner Atilio Fontana naredio je građanima da ne mogu da napuste dom ukoliko nemaju zaštitnu masku.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA