U Rusiji hapse i medicinske radnike: Lekari iza rešetaka zbog kršenja zabrane kretanja

Vasiljevu i nekoliko njenih kolega koji su pokušavali da dostave zaštitne maske, dezinfikaciona sredstva i medicinsku opremu bolnici u Novgorodu, policija je privela preksinoć pod obrazloženjem da su prekršili zabranu kretanja

  • 2
Hapšenje, uhapšen, policija, lisice

Foto ilustracija: Shutterstock

Lekarku i aktivistkinju Anastasiju Vasiljevu ruske vlasti zadržale su preko noći u pritvoru i naplatile joj kaznu od dvadeset dolara zbog toga što je prekršila meru zabrane kretanja, navodi Fox news, pozivajući se na svetske agencije.

Vasiljevu, predsednicu nezavisnog sidnikata lekara u Rusiji, i nekoliko njenih kolega koji su pokušavali da dostave zaštitne maske, dezinfikaciona sredstva i medicinsku opremu bolnici u Novgorodu, policija je privela preksinoć pod obrazloženjem da su prekršili zabranu kretanja koja je na snazi kao preventivna mera u sprečavanju širenja korona virusa.

Vasiljeva je poznata ruskoj javnosti kao kritičar vlade i predsednika Vladimira Putina. Tvrdila je u više navrata da vlada zataškava prave podatke o broju obolelih od korona virusa.

“To što su je držali iza rešetaka, otkrilo je njihov pravi motiv,” rekla je Natalija Žvanjina, direktorka Amnesti internešenela za Rusiju, i dodala da na taj način vlast kažnjava sve profesionalce koji se usuđuju da se suportstave zvaničnim saopštenjima i kritikuju zdravstveni sistem.

“Za njih nije ovo stvar novca, želja im je da me slome,” izjavila je Vasiljeva, i dodala je to samo učvrstilo njeno mišljenje da radi pravu stvar i da će i dalje nastaviti tako.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Putin zagrmeo: Apoteke podigle cene zaštitnih maski?! Oduzmite im dozvolu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    4. april 2020 | 22:33

    Putko je Putko hoces da se zezas protiv kralja sad odmori.

  • 👌🏼

    5. april 2020 | 07:34

    Ako ti nepase tvoja zemlja i zakoni u njoj, put pod noge, gotov problem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA