≫ 

Medicinski brat umro posle smene od 12 sati: Nisu ga pustili kući, jer nije bilo dovoljno ljudstva

- Pitala sam ga: “Zašto nisi došao kući?” Rekao je da je zamolio kolege, ali su mu kazali da ih nema dovoljno i nisu ga pustili kući - kaže neutešna majka

  • 4
Velika Britanija koronavirus Foto: Tanjug/AP

Medicinski brat u Velikoj Britaniji preminuo je pošto se razboleo brinući o pacijentima koji su zaraženi korona virusom.

Kako prenosi “Dejli mejl”, 23-godišnji Džon Lagos imao je smenu od 12 sati jer bolnica u kojoj radi nije imala dovoljno radnika, a onda se srušio kada je došao kući i preminuo.

Njegova maja Đina Gustilo (50) tvrdi da njen sin nije nosio zaštitnu opremu na poslu, i rekla je da se to veče on požalio da je tokom cele večeri imao visoku temperaturu i glavobolju.

- Pitala sam ga “Zašto nisi došao kući?” Rekao je da je zamolio kolege, ali su mu kazali da ih nema dovoljno i nisu ga pustili kući. Rekla sam mu “Ok, uzmi paracetamol”. Posle par minuta, pronašla sam ga kako leži u krevetu, plav u licu - ispričala je kroz suze neutešna majka.

Pošto je zatekla sina u tom stanju, Đina je odmah zvala Hitnu pomoć, ali nisu uspeli da spasu Lagosa.

Ona je istakla da su joj kolege njenog sina rekle da nije nosio odgovarajuću zaštitu, odnosno da je imao “normalnu masku”. Takođe, dodala je da Lagos nije imao drugih zdravstvenih problema.

Bolnica u Votfordu u kojoj je radio 23-godšnji medicinski radnik oglasila se saopštenjem.

- Naša osoblje je obavešteno o simptomima korona virusa i nikada ne bismo očekivali od bilo koga da ostane na poslu ukoliko bi ta osoba pokazivala ove simptome ili ako se ne bi osećala dobro. Uvek pravovremeno obaveštavamo naše radnike kada je reč o zaštiti. Džon je bio vrlo popularan i nedostajaće nam - kažu iz bolnice.

Alagos je rođen na Filipinima, ali se kao mališan preselio u Veliku Britaniju, gde je posle postao i državljanin te zemlje.

Treća smrt u nedelju dana

Ovo je treća smrt u poslednjih nedelju dana kada je reč o medicinskim radnicima koji su bili u prvim redovima u borbi protiv smrtonosnog virusa. Medicinska sestra Arima Našrin, inače majka troje dece, preminula je od koronavirusa u bolnici “Walsall Manor Hospital” u kojoj je radila 16 godina.

Pretpostavlja se da ju je zarazio neko od pacijenata.

Ejmi O'Rurk (39), takođe majka troje dece, umrla je na intenzivnoj nezi u bolnici “Queen Elizabeth the Queen Mother Hospital” gde je bila i zaposlena.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Užasni snimci iz urgentnog centra: Zujanje respiratora i ljudi koji se bore za život

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    5. april 2020 | 07:36

    nema vise medicinska sestra i medicinski brat.to se danas zove medicinski tehnicar.

  • Andrijana

    5. april 2020 | 10:20

    U Srbiji koliko znam smene i jesu od po 12h...osim u domovima zdravlja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA