≫ 

U Španiji preminulo 674 osoba za 24 sata, smatraju da je najgore prošlo

Kako stručnjaci navode, to je najmanji porast žrtava na dnevnom nivou kada su u pitanju procenti još od početka marta

  • 1
Korona virus, koronavirus, Španija Foto: Tanjug/AP

Španske vlasti saopštile su da je 674 osoba preminulo u poslednjih 24 sata od korona virusa u toj državi.

Kako stručnjaci navode, to je najmanji porast žrtava na dnevnom nivou kada su u pitanju procenti još od početka marta. U Španiji je do sada 12.418 ljudi preminulo od korona virusa, ali poznavaoci prilika smatraju da novi dokazi pokazuju da je ta zemlja prošla kroz najgori deo pandemije, te da će se broj zaraženih i mrtvih smanjivati u narednom vremenskom periodu.

CNN navodi da je trenutno u Španiji 80.261 aktivan slučaj korona virusa, odnosno 1.488 pacijenata više u odnosu na subotu. Međutim, Ministarstvo zdravlja Španije ističe da je to najniži dnevni rat koji je registrovan još od 17. marta. Takođe, broj novih slučajeva je u padu.

Međutim, nije sve tako “ružičasto”. Naime, 329 osoba se nalazi na Intenzivnoj nezi i u ozbiljnom stanju, a taj broj je u subotu iznosio 116, što je porast za 213 pacijenata u poslednja 24 sata.

Ministarstvo je saopštilo da se 38.080 osoba oporavilo virusa, čak 4.000 više u odnosu na juče, a nadležni ističu da se prvi put dogodilo da je procenat aktivnih slučajeva ispod dva odsto.

Cela porodica smeštena u samoizolaciju: Muž i žena zajedno sa 11-oro dece zaraženi korona virusom

Porodica Sebrijan Hervas u Vajadolidu u Španiji, koja broji 13 članova, primorana je da bude u strogoj kućnoj izolaciji, nakon što je kod svih članova registrovan korona virus.

- Deca su se razbolevala jedno po jedno. Nekima bi bilo bolje, a nekima gore - rekao je otac Hose Maria Sebrijan, koji je takođe inficiran, kao i njegova supruga.

Virus je registrovan sada i kod njihovo 11 dece - Karmen (15), Fernando (14), Luiz (12), Huan Pablo (11), blizanci Migel i Manuel (10), Alvaro (8), Irene (5), Alisia (4), Helena (3) i Hose Maria (1) ne smeju da napuštaju kuću.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: U Španiji od javnih garaža prave mrtvačnice: Sanduci se protežu u nedogled

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ime

    5. april 2020 | 18:15

    Ne donosite zaključke odmah, treba raditi i boriti se kao da je najgore na snazi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA