≫ 

Drama u Britaniji: Premijer Boris Džonson primljen u bolnicu

Džonsonu je 27. marta otkriven korona virus

  • 9
Boris Džonson Foto: Tanjug/AP

Premijer Velike Britanije Boris Džonson hospitalizovan je zbog testiranja u bolnici u Londonu, pošto ima problema sa simptomima korona virusa. "Skaj njuz" ističe da će Džonson ostati u bolnici koliko god to bude neophodno, a drugi mediji ističu da će najverovatnije prenoćiti u toj ustanovi.

Neki mediji tvrde da će Džonson biti prikačen na respirator zbog problema sa disanjem.

- Na savet lekara, premijer je večeras primljen u bolnicu kako bi bili obavljeni testovi. Ovo je samo mera opreza, pošto premijer i dalje ima naglašene simptome korona virusa 10 dana od kada mu je ustanovljeno da ima ovaj virus - stoji u saopštenju premijerovog kabineta iz Dauning Strita.

- Premijer se zahvaljuje zdravstvenim radnicima na njihovom neverovatnom radu i apelovao je na građane da nastavi da se pridržava mera koje je propisala vlada i da ostanu kod kuće - dodaje se u objavi za medije.

Džonson je radio iz samoizolacije još od 27. marta kada mu je dijagnostifikovan korona virus, a u četvrtak je rekao da se “oseća bolje”.

Britanski premijer komunicirao je sa javnošću putem video klipova koje je snimao telefonom, a na njima je bilo vidiljivo da se ne oseća dobro. Sekretar za zdravstvo kazao je na konferenciji za medije pre nego što će Džonson biti primljen u bolnicu, da se premijer oseća “OK”.

Trudna verenica Borisa Džonsona ima korona virus?

Keri Simonds (31), trudna verenica premijera Džonsona veruje da je pozitivna na korona virus, javljaju britanski mediji.

Simondsova je rekla da je u krevetu već sedam dana sa simptomima opasnog virusa od kojeg je oboleo i njen verenik.

- Već sedam dana sam u krevetu sa svim simptomima korona virusa. Nisam osetila potrebu da budem testirana i nakon sedam dana odmora osećam se jača - napisala je Simondsova.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Boris Džonson pozitivan na korona virus: Hitno smešten u izolaciju

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bice bolje

    5. april 2020 | 22:32

    On se u pocetku ponasao isto kao ste se nas narod ponasa sada i evo gde je stigao i za njega je sve bilo trajla lajla tako ce i kod nas a vec je pocelo sa nadire .

  • Ja...

    5. april 2020 | 23:20

    On i kad je zdrav ne izgleda mnogo bolje

  • Cika Velja

    5. april 2020 | 22:36

    Ja bih se kladio da ce se izvuci prilicno bezbolno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA