Njujork će privremeno umrle sahranjivati u parkovima: "Moramo da izbegnemo scene iz Italije"

Bolničke mrtvačnice, u koje obično staje 15 tela, su pune, tako da je 80 hladnjača poslato u bolnice, ali su i one skoro popunile kapacitete

  • 6
Njujork, bolnica Menhetn, Maunt sinaj

Foto: Tanjug/AP

Njujork, bolnica Menhetn, Maunt sinaj

Foto: Tanjug/AP

Zvaničnici Njujorka saopštili su da će možda početi privremeno da sahranjuju žrtve korona virusa u parkovima jer su gradska mrtvačnice skoro pune.

Šef Zdravstvenog komiteta rekao je da se mrtvačnice suočavaju sa situacijom kao posle napada 11. septembra 2001. godine, prenosi Skaj njuz.

- Kopaće se za 10 kovčega u redu. Biće to urađeno na dostojanstven, uredan način i privremeno, ali biće to teško za Njujorčane - naveo je Mark Levin na Tviteru.

Bolničke mrtvačnice, u koje obično staje 15 tela, su pune, tako da je 80 hladnjača poslato u bolnice, ali su i one skoro popunile kapacitete.

Kapele su takođe prepune, a gradska groblja ne mogu da organizuju sahrane tolikom brzinom.

- Cilj je izbeći scene iz Italije, gde je vojska bila primorana da skuplja i odvozi tela iz crkvi, čak i sa ulica - naveo je on.

Iako je to, zasad, samo plan, Levin je naveo da bi uskoro moglo zaista i da se dogogodi kada Njujorku uđe u, kako se očekuje, najgoru nedelju epidemije.

Da podsetimo, Njujork se smatra epicentrom epidemije u SAD. Ukupno je u toj zemlji zaraženo preko 356.000 ljudi, a broj mrtvih danas je prešao 10.000.

Video: U Njujorku mesta za leševe ima samo u hladnjačama na ulici

(N. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo pitam

    6. april 2020 | 23:59

    A kad trajno umru ?

  • DRagutin

    7. april 2020 | 04:26

    Čitam i ne verujem... Jedino što vredi u tom New York City je upravo taj park a oni će ga pretvoriti u groblje! To ako urade mogu da se pozdrave sa turistima jer ko je lud da ide da poseti neko groblje zaraženih ljudi, mada ko zna... U Americi ima 400 000 kamionskih hladnjača, neka donesu 200 hladnjača i problem rešen ... Tako da im nije izgovor da nemaju gde da privremeno smeste te mrtve ljude nego namerno žele da unište taj park... Ali šta drugo očekivati u današnjim vremenima gde zlo vlada... Strašno i žalosno...

  • pera

    7. april 2020 | 05:10

    Na koliko privremeno su umrli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA