Putin testiran na korona virus: Juče se pojavio u Kremlju, jednu stvar još nije prestao da radi

Iz Kremlja su saopštili da se predsednik Rusije testira na Covid-19 onoliko koliko je to potrebno

  • 0
Vladimir Putin

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin testira se na korona virus onoliko često koliko je potrebno, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov danas novinarima.

- Testira se onoliko često koliko njegov lekar smatra prikladnim - rekao je portparol Kremlja odgovarajući na pitanje novinara.

Peskov je primetio da nije upoznat sa procedurom Putinovog testiranja.

- Ne bavim se pitanjima lekarske nege predsednika - dodao je on.

Portparol Kremlja je napomenuo da Putinova odluka da održi sastanak sa predsedničkim izaslanikom za krajnjeistočni federalni okrug Jurijem Trutnevom i ministrom za razvoj dalekog istoka i Arktika Aleksandrom Kozlovom u Kremlju ne predstavlja kršenje režima samoizolacije.

- Da, on (Putin) je juče došao u Kremlj - rekao je Peskov primetivši da predsednik "ne posećuje javna mesta i ne sreće veliki broj ljudi".

Peskov je rekao da se preduzimaju sve mere predostrožnosti i dodao da se u slučaju da se predsednik sastaje sa ljudima licem u lice, svaki učesnik sastanka prethodno testira na COVID-19.

Novinari su istakli da se Putin i dalje rukuje sa zvaničnicima sa kojima se sastaje.

- Predsednik se rukuje sa ljudima koji su pažljivo provereni. Dakle, u ovom slučaju predsednik ima pravo da odabere način na koji će se pozdraviti na koji je navikao i koji smatra prikladnim - objasnio je portparol Kremlja.

Podsetimo, Putin je nedavno bio u kontaktu sa direktorom moskovske bolnice kod kojeg je nekoliko dana kasnije dijagnostifikovan korona virus.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Putina maskirali od glave do pete: Ovako se predsednik Rusije čuva u jeku korona virusa

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA