Mali grad u Džordžiji jedno od najvećih žarišta korona virusa u SAD: Sve krenulo sa dve sahrane

U proteklih nekoliko nedelja bolnica u Olbaniju bila je prebukirana. U toj bolnici se samo 14 kreveta nalazi na odeljenju intenzivne nege, a zvaničnici nikako ne uspevaju da pronađu prvi izvor zaraze

  • 0
korona virus, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Mali grad Olbani u Džordžiji jedan je od najvećih žarišta korona virusa u SAD. Gradić od samo 77.000 stanovnika u utorak je potvrdio 967 slučajeva zaraze.

Taj broj je mali kada se uporedi sa velikim Njujorkom, gde sada ima više od 74.000 obolelih, ali sa toliko manjom populacijom Olbani ima visoku stopu smrtnosti.

U proteklih nekoliko nedelja bolnica u Olbaniju bila je prebukirana. U toj bolnici se samo 14 kreveta nalazi na odeljenju intenzivne nege, a zvaničnici nikako ne uspevaju da pronađu prvi izvor zaraze.

Veruje se da se virus proširio na dve sahrane u februaru i početkom marta.

Prvi smrtni slučaj u Džordžiji zabeležen je 12. marta. Žrtva (67) je posetila Olbani u februaru kako bi prisustvovala sahrani čoveka za kog se veruje da umro prirodnom smrću.

Prema pisanju "Njujork tajsma", moguće je da je žrtva bez znanja da je zaražena proširila virus, ali nije poznato kako je ona sama zaražena.

Potom je 7. marta usledila još jedan sahrana u tom mestu na kojoj je navodno došlo do daljeg širenja.

Prema zvaničnim podacima, u gradu su potvrđena 973 slučaja, a 56 osoba je umrlo. To znači da je stopa smrtnosti 5,7 odsto.

Video: Strah od zaraze korona virusom širom sveta: Pogrebnici s posebnom opremom iznose leševe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA