≫ 

Objavio "rat" državi: Prvi čovek grada na Siciliji sam donosi odluke i ne sluša vladu Italije

Gradonačelnik se pojavio u luci da bi lično proverio sprovođenje njegove naredbe

  • 5
Kateno de Luka Foto: Printscreen/Youtube

Gradonačelnik sicilijanskog grada Mesina, Kateno De Luka, naredio je da svako ko namerava da ide na Siciliju kroz luku Mesino, bilo peške ili putuje bilo kojim prevoznim sredstvom u jeku epidemije korona virusa, mora da se registrije preko interneta, najmanje 48 sati pre polaska.

Registracija zahteva niz identifikacijskih i ličnih podataka, a za dozvolu mora da se sačeka potvrda od opštine Mesina, na šta je Ministarstvo unutrašnjih poslova reagovalo naredbom, uz punu podrsku vlade, da se ova odluka gradonačelnika hitno poništi jer je neustavna.

Međutim, jutros, prvog dana primene ove uredbe, gradonačelnik se pojavio u luci da bi lično proverio sprovođenje njegove naredbe i čini se "objavio rat centralnoj vladi".

U videu koji je objavljen on tvrdi da vlada "želi da ga ubije “. Ali za to, kaže, nije dovoljno merodavno mišljenje Državnog veća.

- Ova mera ostaje na snazi ... Pre ćete da me smenite ili ukloniti sa dužnosti gradonačelnika nego sto ću da ponistim ovu meru. Želite da me se otarasie? Onda morate da me opozovete. Ne saginjem se pred ovim zlocinom drzave - rekao je gradonačelnik De Luka.

On je već ranije postao poznat van Sicilije kada je objavio video u kojemu sugrađanima koji ne poštuju odluku da ne izlaze iz kuća, zapretio da će “ako ne može da im zabrani da izađu iz kuće, zabraniti da hodaju po opštinskoj zemlji”.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Možda se vidimo kasnije: Italijanski političar skinuo zastavu EU iz svog kabineta

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vukodlak

    10. april 2020 | 08:14

    Tako to rade pravi PATRIOTI.

  • Duka

    10. april 2020 | 08:37

    BRAVO! Pre svega licna zastita kako bi posle mogao pomoci drugima.

  • Don

    10. april 2020 | 08:59

    Ne seta sa raspiratorima i ne urucuje kriznim podrucjima. Propust. Veliki propust. Da on vidi sta Premudri radi, e to je žrtva!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA