Konte produžio blokadu u Italiji do 3. maja, ali neke prodavnice će početi da rade

Drakonske mere ograničenja kretanja i zatvaranje većine prodavnica i firmi širom Italije uvedene su 9. marta i trebalo je da isteknu 13. aprila

  • 1
Korona virus, koronavirus, Italija

Foto: Tanjug/AP

Italijanski premijer Ðuzepe Konte izjavio je danas da je vlada produžila zabranu kretanja u celoj zemlji radi suzbijanja širenja korona virusa do 3. maja, mada će neke prodavnice moći ponovo da budu otvorene od 14. aprila.

- Ovo je teška ali neophodna odluka za koju preuzimam svu političku odgovornost - rekao je Konte na konferenciji za novinare.

Drakonske mere ograničenja kretanja i zatvaranje većine prodavnica i firmi širom Italije uvedene su 9. marta i trebalo je da isteknu 13. aprila, prenosi Rojters.

Među prodajnim objektima izuzetim od produženja zabrane rada su knjižare i prodavnice dečije garderobe.

Osvrnuo se i na dogovor ministara finansija evrozone o ekonomskom paketu pomoći rekavši da je on "još uvek nedovoljan" i najavio da će Italija nastaviti da se bori za predlog o zajedničkom zaduživanju, odnosno tzv "evrobveznicama".

Video: Tuga, jad, nemoć: Novi, pretužni snimci iz bolnice u Italiji

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA