Neko je kašljao tokom partije pokera: Osam penzionera zaraženo koronom igrajući karte, 3 umrlo

Bračni par Glas i Sands su prvo bili u odvojenm sobama, ali su ih kasnije stavili u zajedničku i, kako sestre kažu, sve vreme su se do smrti držali za ruke

  • 0
Doktori, pacijent, bolnica, bolnička soba, zaštitno odelo, rukaviice, maska, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Grupa vremešnih američkih prijatelja penzionera, zaljubljenika u poker, nije se obazirala na korona virus, ali se njihova poslednja partija na Floridi završila tragično, jer je od njih osmoro zaraženih, troje umrlo.

U roku od nekoliko nedelja, svih osmoro se razbolelo, troje je podleglo infekciji, a sin jedne od žrtava korona vursa kaže da je majku stalno upozoravao da vodi računa šta radi.

Ta grupu Njujorčana koja se preselila na Floridu po odlasku u penziju, čvrsto je povezao poker, i bas ta poslednja partija koju su odigrali u Aventuri, mestu 20 milja severno od Majamija, koštala je živote Mersi Fridman (94) i bračni par Beverli Glas (84) i Fred Sands (86).

Kako kažu preživeli, jedan od učesnika partije pokera kašljao je tokom igre, prenose američki mediji.

- To je tragedija - rekla je Hariet Molko, koja je verovala da će umreti tokom devet dana u bolnici.

Molko, čiji je suprug Ronald takođe bio u bolinci, kaže da je sve to noćna mora koju želi da zaboravi, jer su svi bili više od prijatelja, bili su kao porodica, putovali su zajedno i obilazili kazina po Floridi.

Endrju Fridman, koji živi u Bruklinu, odakle mu je bila i sada pokojna majka, ističe da ju je upozoravao da mora da vodi računa o socijalnoj distanci, da prekine sa partijama pokera dok sve ne prođe, ali ga nije poslušala.

Bračni par Glas i Sands su prvo bili u odvojenm sobama, ali su ih kasnije stavili u zajedničku i, kako sestre kažu, sve vreme su se do smrti držali za ruke.

Živeli su zajedno 20 godina u Holivudu, pored Aventure, jednostavno nisu bili par koji sedi kod kuće, rekla je ćerka jednog od njih.

Danas na Floridi ima 22.000 zaraženih i 590 mrtvih.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Masovna grobnica u Njujorku pokazuje užas korona virusa u kojem se nalazi Amerika

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA