Kanada: Nema panike, ali je moguća nestašica hrane

"Ako kao nacija ne odgovorimo odmah na ove rastuće izazove, kanadski potrošači mogli bi se suočiti sa sve manje hrane u svojim prodavnicama i po sve većim cenama", saopšteno je iz kanadske poljoprivredne federacije

  • 0
Kupovina, šoping, supermarket, prodavnica, maska, vizir, rukavice, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Kanadska poljoprivredna federacija ukazala je da ne se ne može isključiti nestašica hrane zbog pandemije COVID-19 i traži od Otave da formira krizni fond za poljoprivrednike.

Ne želimo paniku, ali bi, istovremeno, bilo neodgovorno da ne podignemo uzbunu da bi se skrenula pažnja na stvarnost sa kojom se danas suočavaju kanadski poljoprivrednici - rekla je predsednica Fondacije Meri Robinson u saopštenju za javnost.

Iako je pozdravila dosadašnju podršku savezne vlade ovom sektoru, Meri Robinson smatrala da to nije dovoljno i predlaže krizni fond za poljoprivrednike kojima bi bila dostupna sredstva za pokrivanje dodatnih troškova zbog pandemije.

Zbog strogih karantina za strane radnike i ograničenja putovanja, epidemija COVID-19 zaista je smanjila radnu snagu u poljoprivrednom sektoru.

Svake godine, naime, kanadska poljoprivreda upošljava oko 60. 000 privremenih stranih radnika.

Kada su zatvorene granice zemlje, 21. marta, tim radnicima je onemogućen dolazak.

U međuvremenu su izuzeti od zabrane ulaska, ali je neizvesno koliko će ih doći ove sezone.

Poljoprivredna Federacija ne krije zebnju i kaže:

"Ako kao nacija ne odgovorimo odmah na ove rastuće izazove, kanadski potrošači mogli bi se suočiti sa sve manje hrane u svojim prodavnicama i po sve većim cenama".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA