≫ 

Tramp naredio da se puca na iranske brodove: Iranci mu poručili da leči vojnike od koronavirusa

Dao sam instrukcije mornarici Sjedinjenih Američkih Država da puca i uništi bilo koji ili sve iranske brodove - naveo je Tramp

  • 6
Donald Tramp Donald Tramp je "lak" na obaraču, Foto: Tanjug/AP

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izdao je danas naređenje američkoj mornarici da puca na bilo koji iranski brod koji im bude pravio probleme na moru.

- Dao sam instrukcije mornarici Sjedinjenih Američkih Država da puca i uništi bilo koji ili sve iranske brodove, ukoliko nam budu pravili probleme na moru - napisao je Tramp na svom Tviter nalogu, preneo je Rojters.

Pre nedelju dana 11 brodova mornarice iranske Revolucionarne garde približilo se američkim brodovima u Persijskom zalivu, što su Amerikanci doživeli kao provokaciju, posle čega je reagovao prvi čovek Amerike.

Međutim, ubrzo su se oglasili i Iranci. Portparol iranskih vojnih snaga poručio je Trampu da bi trebalo da se fokusira na lečenju sopstvenih trupa od korona virusa, aludirajući na slučaj nosača aviona USS Teodor Ruzvelt, na kom je više stotina mornara zaraženo, a jedan je čak i preminuo od smrtonosne bolesti.

Takođe, prema izveštaju Pentagona od 17. aprila, skoro 5.000 ljudi iz sektora bezdenosti zaraženo je korona virusom.

- Danas, umesto da maltretiraju druge, Amerikanci bi trebalo da usmere trud i energiju u spasavanju sopstvenih vojnika koji su zaraženi korona virusom - kazao je potparol iranske vojske.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Novinar optužio Trampa da gura lek za Kovid-19: Samo CNN može da postavi takvo pitanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    23. april 2020 | 04:20

    proci ce iranci opet kao onaj njihov cuveni general

  • Goran F.

    22. april 2020 | 17:05

    Ovaj Tramp hoće da zarati po svaku cenu,pa nije ovaj svet potčinjen Amerikancima,neka se malo prisabere jer bi mogao rat da se vodi bas u SAD................NIČIJA NIJE GORELA DO ZORE....

  • Sibin

    22. april 2020 | 17:41

    Sta li je umislio ovaj klovn???!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA