≫ 

Udovica iz Kenije kuva kamenje za svoje osmoro dece: Nada se da će zaspati dok čekaju jer hrane nema

Penina je zarađivala tako što je lokalno prala rublje, međutim, do takvog posla je sada teško doći jer su socijalne interakcije i na afričkom kontitnentu ograničene zbog epidemije korona virusa

  • 1
Afrika Kenija žena majka Prinscreen/Twitter/NTV Kenya

Brojni stanovnici Kenije pritekli su u pomoć udovici čija je tragična priča obišla zemlju i svet. Naime, ona je u jednom televizijsom prilogu snimljena kako za svoje osomoro dece kuva kamenje kako bi njeni mališani, nervozni od gladi, pomislili da ona sprema hranu.

Penina Bahati Kitsao živi u Mombasi nadala se da će ovako njena deca zaspati dok čekaju svoj obrok.

Penina je zarađivala tako što je lokalno prala rublje, međutim, do takvog posla je sada teško doći jer su socijalne interakcije i na afričkom kontitnentu ograničene zbog epidemije korona virusa, piše BBC.

Šokirana komšinica Priska Momanji pozvala je medije kako bi upozorila na stanje.

Nakon što ju je intervjusala kenijska NTV, udovica je dobila novac, a komšinica joj je otvorila račun u banci jer majka osmoro dece ne zna da čita i piše.

Kitsao, koja živi u dvosobnoj kućici, bez vode i struje, opisala je velikodušnost kao "čudo".

- Nisam verovala da Kenijci mogu da budu tako drafi nakon što sam primila telefonske pozive iz cele zemlje - rekla je ona.

Ona je za NTV rekla da njena prevara nije trajala dugo.

- Počeli su da mi govore da znaju da ih lažem, ali nisam mogla ništa da uradim jer nisam imala ništa - rekla je ona.

Nakon što su deca plakala, komšije su došle da provere šta nije u redu. Oni se sada zahvaljuju okružnim vlasima i kenijskom Crvenom krstu koji su pomogli Penini Bahati Kitsao.

Vlasti tvrde da će mnoga domaćinstva u tom kvartu grada sada da imaju određene olakšice za hranu.

Kitsao zajedno sa još hiljadama ljudi u poslednjih mesec dana pošto je vlada uvela mere borbe protiv širenja korona virusa ima problem sa zaradom. U ovoj zemlji zaraženo je 395 ljudi, a umrlo njih 17.

(N. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srkimaja

    1. maj 2020 | 14:52

    Mnogo vise djece umre godisnje od gladi nego sto ce penzionera za cjelu epidemiju korona virusom samo sto o tome na zalost niko ne prica......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA