≫ 

Uznemirujuće slike skinute sa sajta instituta u Vuhanu: Eksperimentisali sa miševima bez zaštite?

Fotografije iznenada povučene tokom prethodnog meseca, takođe nedostaju fotografije posete stručnjaka iz američke ambasade

  • 1
Naucnici, Institut, Vuhan, korona, scientists at the Wuhan Institute of Virology Foto: SHEPHERD ZHOU / Newscom / Profimedia

Zabrinjavajuće fotografije naučnika koji izučavaju slepe miševe obrisani su sa sajta instituta "okrivljenog" za pandemiju korona virusa.

Fotografije koje otkrvaju šokantan nedostatak mera zaštite skinute su sa sajta Instituta za virusologiju Vuhan nakon što su diplomate i drugi načnici podigli uzbunu, prenosi San.

Čini se da su takođe uklonjeni dokazi posete stručnjaka za nauku i tehnologiju iz ambasade SAD u Pekingu u martu 2018. Rika Svicera, od koga je krenulo uzbunjivanje javnosti.

Kao rezultat njegove posete stigla su upozorenja ambasade u vezi sa rizicima eksperimentisanja na slepim miševima.

- Tokom saradnje sa naučnicima iz vuhanske laboratorije, primećeno je da postoji ozbiljan manjak odgovarajuće obučenih tehničara i istražitelja potrebnih za bezbedno rukovođenje - navedeno je.

Američki i britanski obaveštajci sumnjaju da je došlo do širenja smrtonosne zaraze upravo za vreme rizičnog testiranja slepih miševa na korona virus.

Takođe, predsednik SAD Donald Tramp objavio je u četvrtak da su ga uverili obaveštajni podaci da je kriza pokrenuta u Institutu u Vuhanu, te da je to posledica pokušaja Kine da dokaže kako je bolja od SAD u suočavanju i zauzdavanju smrtonosnih bolesti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • љиљана

    4. maj 2020 | 09:23

    Американци и Кинези = глобалисти.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA