≫ 

"Da smo hteli, bilo bi to malo drugačije": Tramp negirao da vlada SAD stoji iza upada u Venecuelu

Prema dokumentu koji je juče objavio Vašington post, članovi opozicione partije dobili su 213 miliona dolara od kompanije Silverkorp USA da napadnu zemlju i svgrnu Madura

  • 0
Donald Trump, Donald Tramp

Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp ponovio je danas da američka vlada ne stoji iza upada u Venecuelu ove sedmice, koja je navodno imala za cilj svrgavanje predsednika Venecuele Nikolasa Madura, rekavši da se za takvu operaciju ne bi oslonio na malu grupu ljudi.

U intervjuu Foks njuzu, Tramp je rekao da ne zna ništa o tome.

- Mislim da vlada uopšte nema nikakve veze sa tim i moram da otkrijem šta se dogodilo - rekao je Tramp, preneo je Rojters.

- Da smo ikad učinili bilo šta sa Venecuelom, ne bi bilo na takav način. Bilo bi malo drugačije. Zvali bismo to invazijom - naveo je predsednik SAD.

Bivši američki vojnik zarobljen u Venecueli izjavio je da ga je kontaktirala bezbednosna kompanija sa Floride da stavi pod kontrolu aerodrom u Karakasu i dovede Madura avionom u SAD.

Prema dokumentu koji je juče objavio Vašington post, članovi opozicione partije dobili su 213 miliona dolara od kompanije Silverkorp USA da napadnu zemlju i svgrnu Madura.

 

Oglasio se Pentagon o oružanoj invaziji na Venecuelu: Vlada SAD nema veze sa tim

 

Pentagon se pridružio američkom predsedniku Donaldu Trampu u negiranju bilo kakve umešanosti Vlade SAD u navodno neuspeli pokušaj oružane invazije u Venecueli.

- Vlada SAD nema nikakve veze sa onim što se dogodilo u Venecueli u proteklih nekoliko dana - rekao je ministar odbrane Mark Esper na brifingu za novinare, preneo je Rojters.

“Igrali su se Ramba”: Dva Trampova telohranitelja učestvovala u invaziji na Venecuelu?

 

Maduro je pre nekoliko dana obelodanio da su dvoje američkih državljana zarobljeni zajedno sa grupom plaćenika prilikom pokušaja da se inflitriraju u tu zemlju sa namerom da ga ubiju.

- Među onima koji su zarobljeni je izdajnik Antonio Sekva i venecuelanski državljanin sa prezimenom Baduel, koji je rekao da su dva Amerikanca koja su obezbeđivala predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa vodila infiltracionu grupu - saopšteno je na zvaničnom Tviter nalogu Madura.

Video: Predsednik Maduro odbrusio Amerikancima i zapretio pobunjenicima

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA