Epidemija u Italiji se još ne predaje: Umrlo više od 170 ljudi u jednom danu u Lombardiji

Epidemija u Italiji se smiruje, ali se virus još ne predaje

  • 0
Italija, korona virus, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Sto dana od početka epidemije korona virusa u Italiji, u zadnja 24 sata, zaraženo je novih 1.400 osoba, od toga u regiji Lombardija, epicentru zaraze, 419, 172 osobe su podlegle virusu, pa se tako ukupan broj zaraženih u Italji popeo na 221.216 hiljada, a preminulih na 30.911.

Svi ovi parametri pokazuju da se epidemija smiruje, ali da je virus i dalje prisutan.

Mediji izveštavaju da je korona virusu podlegao i poznati anesteziolog iz Torina, Davide Kordero 63 godine, bez drugih bolesti, a javnost ga između ostalog pamti kao doktora koji je u aprilu, stalno tražio da se lekari koji su na prvoj liniji borbe protiv zaraze, adekvatno zaštite od koronavirusa.

Do sada su 162 lekara umrla od Covid-19.

Brod-karantin koje su tršžanske vlasti nameravale da usidre u luci, a u kabine smeste oko 150 starih osoba zaraženih koronavirusom, za sada ostaje u luci na jugu Italije, jer su lokalne vlasti pod pritiskom javnosti, i peticije koju je protiv projekta lokalne vlaste da se stari iz domova smeste u karantin na brod potpisalo je nekoliko hiljada garđana, odustale od ove ideje.

O tome list “Il Manifesto” piše na naslovnoj strani pod ironičnim naslovom ”Potonuo”.

Sve do sada predsednik regije Friuli Venezija Giulia, koji je favorizovao projekat brod-karantin, Masimiliano Fedriga, tvrdio je da je u regionu situacija bolja nego u drugim delovima Italije, insistirao je na otvaranju “svega i odmah”, jer je po njemu u regionu ”sve pod kontrolom”.

Pišući o slučaju “brod-karantin” mediji su otkrili da nije sve kako vlasti tvrde. Do sada je u Trstu, gradu koji je centar regije, umrlo od koronavirusa 150 starih osoba, a u staračkim domovina kako izveštavaju mediji, ima još najmanje 300 starih osoba koji su zaražene, koje su još uvek u staračkim domovima i čekaju da neko reši taj problem.,

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Medicinske sestre iz Bergama: Najveći poraz je kad umre neko na respiratoru o kome brineš nedeljama

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA