≫ 

Gradonačelnik najvećeg brazilskog grada upozorava: Bolnice pred kolapsom, skoro 3.000 umrlih

Sao Paulo je jedan od nateže pogođenih regiona u zemlji

  • 0
Brazil koronavirus Foto: Tanjug/AP

Bolnice u najvećem brazilskom gradu Sao Paulu mogle bi za dve nedelje da budu prepune, pa bi zdravstveni sistem mogao da se sruši zbog povećanog broja obolelih od korona virusa, upozorio je gradonačelnik Bruno Kovas.

On je rekao da je popunjeno 90 odsto kapaciteta u javnim bolnicama, koje bi za dve nedelje mogle da ostanu bez slobodnih mesta.

Sao Paulo je jedan od nateže pogođenih regiona u zemlji, sa skoro 3.000 smrtnih slučajeva, piše BBC.

Brazil je, prema podacima Univerziteta Dzons Hopkins, izbio na četvrto mesto na svetu po broju potvrđenih slučajeva korona virusa, kojih je više od 240.000.

Medicinski stručnjaci u Brazilu upozoravaju da bi stvaran broj zaraženih mogao da bude mnogo veći, zbog malog broja testiranja.

Desničarski predsednik Brazila Žair Bolsonaro suočava se sa kritikama i u zemlji i u inostranstvu zbog načina na koji rukovodi krizom izazvanom pandemijom korona virusa.

On je od početka umanjivao ozbiljnost virusa i pozivao građane da ne poštuju mere izlacije, tvrdeći da će one naneti štetu ekonomiji.

Video: Gore od ovoga ne može! Usnimljena iz vazduha najveća Kovid grobnica

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA