≫ 

Više od 100 zemalja podržalo zahtev Australije za nezavisnom istragom o poreklu korona virusa

Među zemljama koje su podržale australijsku inicijativu su sve države Evropske unije, Velika Britanija, Rusija, Kanada, Indija, Indonezija, Japan, Novi Zeland i nekoliko afričkih zemalja

  • 0
Test, testovi, analiza, laboratorija, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Više od 100 zemalja podržalo je poziv Australije da bude sprovedena nezavisna istraga o poreklu virusa covid-19, izjavila je danas australijska ministarka spoljnih posova Marisa Pejn.

On je rekla da je cilj istrage da se međunarodna zajednica kroz saradnju bolje pripremi za borbu protiv sledeće pandemije.

Australijski premijer Skot Morison naveo je da inicijativa te zemlje za pokretanje istrage nema za cilj da se bilo koja zemlja optuži.

- To je iskreno pitanje sa iskrenom namerom i iskrenim motivom - rekao je Morison, prenosi Tas s.

Među zemljama koje su u početku podržale australijsku inicijativu su sve države Evropske unije, Velika Britanija, Rusija, Kanada, Indija, Indonezija, Japan i Novi Zeland.

Sada im se pridružilo nekoliko afričkih zemalja, pa je ukpan broj porastao na 116.

Očekuje se da danas na 73. Skupštini Svetske zdravstvene organizacije bude usvojena rezolucija kojom bi se istakla potreba za nepristrasnom, nezavisnom i sveobuhvatnom procenom međunarodnog odgovora na pandemiju korona virusa koji je koordinirala SZO.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Brnabić: Bez Vranja imali bismo jedan od najboljih rezultata

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA