Skoro polovina obolelih Rusa nema simptome, tek petina dobija upalu pluća

Zamenica premijera rekla da čak 44 odsto zaraženih u Rusiji bez simptoma bolesti

  • 0
moskva, rusija, korona virus, koronavirus

Foto: Printscreen/Youtube

Više od 40 odsto osoba zaraženih korona virusom u Rusiji ne ispoljava nikakve simptome bolesti, dok 22 odsto pacijenata oboli od upale pluća, saopštila je danas na sastanku kriznog štaba Tatjana Golikova, zamenica ruskog premijera na današnjem.

Golikova je izjavila da od 290.678 ljudi, koliko je u Rusiji od početka epidemije zaraženo korona virusom, 44 odsto nema nikakvu kliničku simptomatologiju, 32 odsto oboli od akutnih respiratornih bolesti, a 22 odsto od upale pluća koja ne zahteva bolničko lečenje, prenela je novinska agencija TAS.

Zamenica ruskog premijera je istakla da je odsustvo simptoma bolesti s jedne strane pozitivna pojava, ali da s druge stane ono sa sobom nosi povećan rizik od širenja infekcije.

- Zbog toga još jednom upozoravamo naše kolege o važnosti pomnog praćenja i kontrole onih kod kojih je potvrđena zaraza korona virusom - istakla je Golikova.

U Rusiji je od početka epidemije zabeleženo 290.678 slučajeva zaraze korona virusom, od kojeg je do sada ozdravilo 70.209 pacijenata, dok je 2.722 preminulo.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Na beogradski aerodrom će morati da se dolazi 3 sata pre leta: Evo šta će još biti obavezno

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA