≫ 

Državljani Srbije i BiH skoro 3 meseca zarobljeni na kruzeru: Jedan tvrdi da se događaju samoubistva

Prema poslednim informacijama koje dobijaju od nadležnih, postoji šansa da se pojavi let za neke od zemalja regiona

  • 3
Brod, kruzer, krstarenje Foto: Pixabay

Oko 400 državljana Srbije i 58 državljana BiH je već dva i po meseca zarobljeno na brodovima kompanija "Rojal Karibijan" i "Selebriti" koji plove okeanima, a uprkos tome što nisu zaraženi virusom korona, onemogućeno im je da se avionom vrate u matične zemlje, piše atvbl.com.

Umesto avionom, čelnici kompanija su im ponudili da se za Evropu vrate brodom starim preko 30 godina, koji nikada nije prešao okean.

Prema rečima jednog od radnika (ime poznato redakciji) na kruzeru "Samit", a koji je u posedu kompanije "Selebriti", situacija nije bezazlena.

- Mi smo proveli 18 dana u izolaciji, nakon čega smo ostali na brodu. Zatim smo dobili ponudu, odnosno način na koji bismo se mogli vratiti kućama.

Ponuđen nam je brod star 30 godina, koji nikad nije plovio okeanom. Kapetan nam je prvobitno rekao da je brod tehnički ispravan za rad krosinga za Evropu, da bi nakon našeg protesta rekao da nije.

Situacija nije nimalo naivna. Nešto više od dva meseca smo zarobljeni, ne znamo kada ni kako idemo kućama", priča za ATV jedan od radnika na kruzeru "Samit".

Kako ističe, na pojedinim kruzerima gore navedenih kompanija, zbog situacije u kojoj su se našli nakon proglašenja pandemije virusa korona, neki od članova posade su počinili samoubistvo.

- Bilo je više samoubistava. Mnogi su popustili psihički jer gotovo tri meseca nisu sišli sa broda, zbog čega ne čudi što su podigli ruku na sebe. Žalosno je, do čega su ljudi dovedeni, pa moraju dizati ruku na sebe. Svi su u panici kako i šta dalje - objašnjava izvor.

Prema poslednim informacijama koje dobijaju od nadležnih, postoji šansa da se pojavi let za neke od zemalja regiona.

- Javljeno nam je da bi sada trebalo iz Barbadosa letom otići za Hrvatsku ili Crnu Goru - dodaje on.

Na brodu, kaže, imaju hranu i novac, ali je situacija postala neizdrživa.

Video: Počelo iskrcavanje putnika sa Dajmond princesa: Na kruzeru zaraženo više od 500 ljudi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realista

    19. maj 2020 | 09:13

    Nista, dodjite u Srb pa prezivljavajte sa 200e mesecno 😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA