≫ 

Kraljica Elizabeta na gubitku 20 miliona evra jer turisti ne mogu da posećuju Bakingemsku palatu

Prema podacima britanskog lista, kraljevska porodica je od suvenira i prodaje karata zaradila više od 78 miliona evra

  • 7
Queen Elizabeth II, Kraljica Elizabeta II Foto: Tanjug/AP

Velika Britanija je jedna od država koja je u martu zatvorila zemlju tako što je donela restriktivne mere i ograničila kretanje ljudi kako bi se sprečilo dalje širenje korona virusa.

To je naravno u velikoj meri uticalo na novac koji je stizao od turizma. Među pogođenima je i kraljevska porodica. Naime, pošto je pandemija uticala na smanjeni broj turista, kraljevskoj porodici ostala je rupa u budžetu od preko 20 miliona evra.

Pored gubitka novca, epidemija koronavirusa je potpuno poremetila kalendar događaja kojim je kraljica Elizabeta II trebalo da prisustvuje do 2022. godine.

- Ne možemo ništa da planiramo jer ne znamo šta će se desiti. Virus je imao kataklizmični efekat - kaže neimenovani izvor za San.

Prema podacima britanskog lista, kraljevska porodica je od suvenira i prodaje karata zaradila više od 78 miliona evra.

Lord Čemberlen Erl Pil, inače upravitelj kraljevskog imanja, upozorio je da će prihodi krune opasti za oko trećinu, odnosno više od 20 miliona evra. Ovakav razvoj situacije će možda uticati na zamrzavanje plata, a postoji mogućnost da će neko ostati bez posla.

- Kriza je već testirala našu izdržljivost, moć prilagođavanja i spremnost na više nivoa u našoj organizaciji. Međutim, uticala je i velikim delom aktivnost pri kraljevskom imanju. Iako deluje da vrhunac epidemije prošao, i dalje ostaje nije izvesno do kada će na snazi biti mere kao što su socijalno distanciranje - stoji u Pilovom mejlu zaposlenima.

- Moramo da pretpostavimo da će proći nedelje ako ne i meseci pre nego što se vratimo na posao kao ranije. Bez sumnje nas čekaju teška vremena i shvatamo da će mnogi od vas biti zabrinuti - dodaje se u poruci.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Da li je Megan Markl trebalo da bude deo kraljevske porodice?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goga

    19. maj 2020 | 14:57

    Bas mi je zao penzionerka ..sta ce sad Nasi penzioneri zive od 250 e

  • Pobor

    19. maj 2020 | 14:22

    Pomoci ce joj MMF.

  • Boža zemunac

    19. maj 2020 | 15:43

    Joj majko moja. Baš me žao mile kraljice. Kako će da živi i preživi. Molim ljude dobre volje da uplate na račun. Ne znam njen, ali ostaviću svoj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA