"Naš vođa čak i ne spava": Lider Severne Koreje radi 356 dana bez prekida i odlaska na odmor

Zvanični list Centralnog komiteta Radničke partije Koreje objavio je veliki tekst posvećen vladavini lidera i njegovom zgusnutom rasporedu

  • 13
Kim Džong Un na otvaranju fabrike Foto: Tanjug/AP

Lider Severne Koreje Kim Džong Un možda nije viđen skoro u javnosti, ali on radi 365 dana godišnje - ne odlazi na odmore, proslave rođendana ili čak na spavanje, prema korejskom državnom mediju.

- Od početka, revolucionarni kalendar našeg vođe nema slobodnih dana, praznika ili rođendana - piše u posebnom članku objavljenom u dnevnom listu Rodong Sinmun, prenosi NK Njuz sa sedištem u Južnoj Koreji.

Zvanični list Centralnog komiteta Radničke partije Koreje posvetio je celu prvu stranu prvih osam godina Kimove vladavine, prenosi Njujork post.

- Naša stranka je u kreiranju i sprovođenju svih politika dala prioritet dobrobiti naroda - kaže se dalje.

Članak, koji je objavljen u subotu, usledio je nakon što Kim ponovo nije viđen duže od dve nedelje, nakon prvog misterioznog nestanka, koje je dovelo do spekulacija o njegovom zdravlju.

Posle tri nedelje nestanka, Kim se pojavio 1. maja na otvaranju fabrike u blizini Pjongjanga.

Međutim, spekulacije o njegovom zdravlju i dalje su nastavljene, uključujući i da ima dvojnika.

Rodong naglašava da "vrhovni vođa Kim Džong Un u ovom trenutku nastavlja raspored bez sna, bez odmora, raspored visokog intenziteta".

Članak se fokusira na njegovu politiku "narod prvo", dodajući da on ne okleva da kazni one koje zloupotrebljavaju svoj položaj - verovatno se pozivajući na njegovo naređenje vojsci da ukloni korupciju u svojim redovima.

List je takođe pohvalio Kimovu ljubav prema narodu i pozdravio njegovo vođstvo uprkos "neviđenim teškoćama" i "teškim uslovima" kroz koje zemlja prolazi, uključujući i "pritisak" stranih sila.

- Neprijateljske sile vrše nečuveni pritisak visokog intenziteta na Pjongjang - piše Rodong tvrdeći da se takav pritisak pojačao kada je Kim nasledio pokojnog oca Kim Džong Ila.

Kim Džong Un na otvaranju fabrike Foto: Tanjug/AP

- Imperijalisti su smenu naše revolucionarne generacije videli kao zlatnu priliku da realizuju strategiju anti-DPRK pre pola veka kako bi nas srušili i mobilizovali sve metode - navodi se u članku, kritikujući "pritisak" na Sever.

Pod Kimovom vladavinom, vojska je ojačana do te mere da se zemlja smatra "globalnom vojnom snagom", navodi se u članku i dodaje kako nije daleka budućnost u kojoj će ekonomski sektor doživeti uspeh svetske klase.

Video: Nikada opušteniji Kim Džong Un u prvom pojaviljivanju u javnosti nakon misterioznog nestanka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lepi Mića

    19. maj 2020 | 16:25

    Zvuči poznato...koliko vidim ovaj samo jede 365 dana bez prestanka

  • Vule

    19. maj 2020 | 16:26

    Nas vodja radi 376 dana, 25sati dnevno, o tome ne pisete????

  • zdrav razum

    19. maj 2020 | 16:13

    i naš vođa je takav, možda još više radi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA