≫ 

U Evropi zabeležen prenos korone sa životinje na čoveka: Kuna zarazila radnika farme u Holandiji

Kune prenele koronu na radnika jedne farme u Holandiji

  • 0
Kuna Foto: Unsplash

Radnik jedne farme u Holandiji na kojoj se uzgajaju kune rade izvoza krzna zaražen je korona virusom preko životinja o kojima se stara, saopštila je ministarka zdravlja Holandije u pismu upućenom parlamentu.

Pojava zaraze korona virusom među kunama na farmama u Holandiji zabeležena je još u aprilu, kada su zaposleni primetili da neke životinje imaju poteškoća sa disanjem, što je pokrenulo dodatnu istragu.

U pismu upućenom parlamentu Karola Skauten priznala je da shvatanje koje su ona i njeni saradnici do sada zastupali, da ljudi mogu da zaraze životinje, ali ne i obrnuto, pogrešno. Ministarka je, međutim, istakla da holandski Institut za javno zdravlje procenjuje da je mogućnost prenošenja zaraze izvan objekata u koje su životinje smeštene minimalna, prenosi Rojters.

Skauten nije otkrila detalje o zdravstvenom stanju zaraženog radnika.

Pod pritiskom aktivista za prava životinja Holandija je zabranila otvaranje novih farmi kuna 2013. godine, dok bi postojeće trebalo bi da budu zatvorene do 2024.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Ova zver pretenduje da bude nova maskota filmskog studija

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA