Lopov tukao i silovao baku, pa je zaključao u kredenac: Umesto doživotne, odrobijao samo 7 godina

Sud u Velikoj Britaniji doneo je odluku da silovatelja pusti na slobodu posle samo sedam godina zatvora, uz obrazloženje da ne predstavlja opasnost po građane

  • 0
Hazel Backwell Foto: met.police.uk

Javnost u Velikoj Britaniji šokirana je odlukom suda koji je Vandela Bejkera (63), osuđenog silovatelja i mučitelja pustio na slobodu posle samo sedam godina robije, iako je bio osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog teških krivičnih dela.

Bejker je osuđen 2013. godine jer je 1997. brutalno silovao Hazel Bakel, tada 66-godišnju ženu u njenom domu u istočnom Londonu.

Bejker je upao u bakin dom dok je spavala, izvukao je iz kreveta i tukao je do neprepoznatljivosti. Potom ju je brutalno silovao i na kraju zaključao vezanu u kredenac, nakon čega je izvršio premetačinu kuće i pobegao.

Staricu je naredne večeri pronašao komšija koji se zabrinuo što se ne pojavljuje. Nesrećna žena je prevezena u bolnicu sa povredama opasnim po život. Bejker je uhapšen nakon zločina, i izveden pred sud dve godine kasnije, ali je pušten, jer je sudija odbacio DNK analizu na suđenju.

Hazel je umrla 2002. godine, a da nije dočekala da njenog napasnika stigne pravda. Međutim, deceniju kasnije je slučaj ponovo otvoren i činilo se da je Bejker dobio kaznu kakvu zaslužuje, ali zamalo.

Naime, Bejker je 2011. godine ponovo uhapšen jer se pojavio ključni dokaz koji ga je "smestio" u kuću starice u noći kada se dogodio zločin. Dve godine kasnije osuđen je na doživotnu kaznu zatvora zbog ovog brutalnog zločina, sa mogućnošću puštanja na uslovnu slobodu nakon 10 godina.

Međutim, iz nekog razloga, on je ponovo saslušan prošle sedmice i doneta je odluka da bude pušten na slobodu iako je odrobijao tek 7 godina. U obrazloženju odluke suda navodi se da je ustanovljeno da Bejker neće predstavljati opasnost po građane.

Iz suda su naveli da je prvobitna presuda bila preinačena, te da je minimum od 10 godina zatvora preinačen u odluku od osam godina zatvora, što je omogućilo da silovatelj bude ranije saslušan i pušten na uslovnu slobodu.

Porodica nesrećne starice se nije oglašavala svojim povodom, ali su svojevremeno rekli da je Hazel umrla slomljenog srca i da se nakon napada više nikad nije psihički oporavila.

Video: Šetala je popularnim letovalištem, a onda su je momci uvukli u automobil i silovali satima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA