≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Žena koju je napao majmun njenih prijatelja ostala je bez lica: Njena borba i danas traje

Vreme čitanja: oko 2 min.

Majmuna Trevisa usvojili su Sandra i Džerom Herold kada mu je bilo samo nekoliko dana nakon što je njegova majka upucana pošto je pobegla iz prihvatilišta za šimpanze u Misuriju u SAD

  • 5
Charla Nash Foto: Mark Mirko / Zuma Press / Profimedia

Čarla Neš uvek insistira na tome koliki je borac, a tu borbenost je posebno iskazala nakon što je zadobila užasne povrede pošto ju je napala šimpanza. U užasnom napadu ljubimca njenih prijatelja, Čarla je završila za ozbiljnim povredama lica i ruku.

Majmuna Trevisa usvojili su Sandra i Džerom Herold kada mu je bilo samo nekoliko dana nakon što je njegova majka upucana pošto je pobegla iz prihvatilišta za šimpanze u Misuriju u SAD.

Trevis je uvek bio sa odanim parom, često je išao na posao sa njima, pa i u kupovinu. Svi koju su poznavali porodicu, dobro su poznavali i ovu životinju, piše Miror.

Pošto je bio oko ljudi od rođenja, Trevis je bio naviknut na njih i imao je lagan odnos sa svima koji su živeli oko Sandre i Džeroma.

- Slušao je bolje od mojih nećaka - rekao je jedan komšija koji se često igrao rvanja sa Trevisom.

Majmun je čak sedeo sa ostatkom porodice za trpezarijskim stolom, pa i pio vino iz staklene čaše. Bio je slab na sladoled, pa je čak znao i kada će pored kući proći kamion. Viđen je i za volanom automobila nekoliko puta.

Njegovo prisustvo u domu bilo je velika uteha za Sandru kada joj je suprug umro od raka 2004. godine.


Nakon toga usledila je još jedna tragedija, pošto je njihov sin jedinac poginuo u saobračajnoj nesreći.

Trevis je Sandri zamenio izgubljene članove porodice.

Charla Nash Foto: Lightchaser Photography / Supplied by PacificCoastNews.com / Pacific coast news / Profimedia

Međutim, uprkos njegovom naizgled obožavanom ponašanju, bilo je znakova da sa Trevisom nije sve u redu. Uspeo je da pobegne 2003. godine iz automobila dok su bili zaglavljeni u saobraćaju i potera za njim je trajala nekoliko sati.

Čarla Neš je imala 55 godina kada je Trevis ukrao ključeve od Sandrinih kola, pa je Čarla otišla da pomogne svojoj prijateljici da i uzmu natrag. Ipak, kada je on ugledao da Čarla drži jednu od njegovih omiljenih igračaka, nešto se sa majmunom dogodilo i napao je ženu.

Iako ju je poznavao godinama, Čarla je nedavno bila promenila boju kose, pa se veruje da se Trevis zbog toga uplašio. U vreme napada životinji su takođe davane tablete za lajmsku bolest. Sandra je očajnički pokušala da spase prijateljicu udarajući životinju lopatom, čak ga je izbola.

- Za mene, uraditi tako nešto, staviti nož u njega, bilo je kao da sam stavila u samu sebe - rekla je kasnije.

Stigla je policija i hitna pomoć, a majmun je čak uspeo da razbije ogledalo na automobilu. Upucali su ga nekoliko puta, a on je ipak uspeo da se vrati u kuću gde je ubrzo nađen mrtav.

Nažalost, za Čarlu život više nije bio isti. Trevis joj je otkinuo ruke, nos, usne, istrgnuo joj oči i potpuno razbio kosti sredine lica. Prevezena je hitno na operaciju koja je trajala sedam sati.

Dve godine kasnije prošla je kroz transpamtacije na rukama i licu. Od tada živi u domu i potrebna joj je nega do kraja života.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nis

    23. maj 2020 | 10:54

    Ludi ameri drze majmuna kao ljubimca cc

  • Dule

    23. maj 2020 | 11:36

    Pa nisu dzabe zivotinje, koliko god da ih pripitomite u njima nekad moze proraditi taj zivotinjski nagon za prezivljavanje ...

  • 🍕

    23. maj 2020 | 11:05

    Žene i majmuni su pogubna kombinacija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA