≫ 

"Ždereš viršle, dok ti narod umire": Narod Bolsonara prozvao ubicom, drugi viču da je legenda

Dok Bolsonara jedan deo brazilske populacije veliča kao "legendu", drugi ga nazivaju ubicom i fašistom

  • 2
Jair Bolsonaro, Brazil Bolsonaro Foto: Tanjg/AP

Brazilskog predsednika Žaira Bolsonara protivnici su nazvali "ubicom" nakon što je u subotu uveče izašao na ulicu i otišao po hot dog, u danu kada je 965 njegovih građana umrlo od korona virusa.

Bolsonaro je, kako piše Gardijan, više puta kršio mere fizičkog distanciranja koje je izdalo Ministarstvo zdravlja, a to je nastavio da radi i ovog vikenda, čak i ako se broj umrlih od korona virusa u Brazilu popeo na više od 22.000. Više od 347.000 pozitivnih slučajeva je potvrđeno u Brazilu, državi koja se sada nalazi na drugom mestu po broju zaraženih virusom Kovid-19 u svetu.

Prema izveštajima lokalnih medija, Bolsonaro je u subotu izašao na ulice prestonice Brazilije po konzervu koka-kole i hot-doga.

Ankete pokazuju da Bolsonaro i dalje uživa podršku trećine Brazilaca, a neki su čak i slavili njegov izlazak vičući njegov nadimak "Mito" (legenda).

Ipak, kod određenog dela javnosti u Brazilu, ovaj njegov gest izazvao je bes i ljutnju, a na snimcima koji se dele na društvenim mrežama vidi se i čuje kako građani u znak protesta lupaju u lonce.

Uvrede na Bolsonarov račun su odjekivale dok se hvatao za svoj obrok u prodavnici brze hrane.

"Ubico", "Smeće" i "Fašisto", uvrede su koje su pljuštale na predsednikov račun.

Jedna disidentkinja je, kako se moglo čuti sinoć, uzvikivala: "Hajde na posao, kretenu!"

Video: Gore od ovoga ne može! Usnimljena iz vazduha najveća Kovid grobnica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    25. maj 2020 | 07:57

    GOSPODIN JE PREDSEDNIK BOGATIH -AMERICKA MARIONETA GDE IMA SIROTINJE MNOGO I KOJI MORAJU UMRETI IZGLEDA !!! JAZ IZMEDJU BOGATIH I ONIH U FAVELI JE ENORMNO VELIK -BOGATSTVO I GLAD!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA