≫ 

Imali simptome, ali ipak dolazili na posao: Dva frizera izložila zarazi 140 mušterija

Nadaju se da neće biti “dodatnih slučajeva zaraze”

  • 0
Frizer, frizerski salon, Nemačka Problemi u Misuriju / Foto: Tanjug/AP

Dva američka frizera danima su odlazila na posao, iako su bili zaraženi novim tipom koronavirusa, te su tako potencijalno ugrozili 140 klijenata.

Prvo je u petak otkriveno da je jedan stilista u salonu Great Clips u Misuriju oboleo od Covida-19 i izložio zarazi 84 svoja klijenta i sedam saradnika.

frizeri Skandal u Misuriju / Foto: Pixabay/jtronics80

Dan nakon toga otkriveno je kako je drugi stilista, iz istog salona, takođe pozitivan na virus. Taj je stilist na radnome mestu bio u kontaktu s 56 osoba.

Obojica su se na posao vratili u drugoj nedelje maja i osam su dana odlazili na posao, iako su imali simptome koronavirusa. Saloni su se u Misuriju otvorili 4. maja, a svi klijenti i radnici moraju da nose zaštitne maske.

U zdravstvenom centru okruga rekli su kako su se radnici u salonu Great Clips pridržavali svih mera i čistili objekt redovno te da su, zahvaljujući pažljivom vođenju kontakata, uspeli da dođu do svih osoba koje su bile u kontaktu s obolelim frizerima, prenosi CNN.

Nadaju se da neće biti “dodatnih slučajeva zaraze” jer su svi radnici i klijenti nosili zaštitnu masku u salonu. Dodali su da će svi koji su bili izloženi potencijalnoj zarazi biti kontaktirani i biće im ponuđeno testiranje na virus.

frizeri Nadaju se da neće biti “dodatnih slučajeva zaraze” / Foto: Pixabay/Renee Olmsted

- Dobrobit kupaca i stilista Great Clipsa naš je prioritet. Zatvorili smo salon u kojem su oboleli frizeri radili i trenutno sprovodimo dubinsko čišćenje i dezinficiranje objekta -  stoji u saopšteju vlasnika frizerskog salona.

Što se tiče obolelih stilista, nisu dali dodatne informacije o njihovom zdravstvenom stanju, ni kad su se testirali.

Prema podacima Univerziteta Džon Hopkins, u Sjedinjenim Američkim Državama je do juče bilo oko 1,6 miliona zaraženih i više od 97.000 umrlih od Covida-19.

Video: Frizerski saloni počeli sa radom: Ne dirajte žene u lepotu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA