≫ 

Makedoncu preti kazna od 30.000€ jer mu je predsednik države sa ženom zaseo u kafani

Kada je policija u subotu došla do bašte lokala bila je zatečena gostima koji su sedeli za stolom uz piće nakon propisanog radnog vremena

  • 2
Alexander Van der Bellen, Aleksandar van der Belen

Filip Radwanski / Zuma Press / Profimedia

Predsednik Austrije Aleksandar van der Belen "uhvaćen“ je u nepoštovanju korona virus mera, pošto je sa suprugom Doris Šmidinger u bašti jednog bečkog restorana u subotu ostao i nakon propisanog kraja radnog vremena.

Odlukom austrijske vlade, nakon što je sredinom meseca ponovo omogućen rad ugostiteljskim objektima, radno vreme je ograničeno na period od 6.00 do 23.00.

Predsednik Austrije je zatečen u bašti italijanskog restorana u centru Beča posle 23 sata, čime vlasniku lokala preti drakonska kazna do 30.000 evra.

Kada je policija u subotu došla do bašte lokala bila je zatečena gostima koji su sedeli za stolom uz piće.

Čuvari reda su o tome obavestili nadležne vlasti i sada direktor gradskog Magistrata mora odlučiti kako će kazniti vlasnika lokala koji nije ispoštovao radno vreme.

Predsednik Van der Belen kaže da je to bila greška i pravda se da je po prvi put, nakon što su zatvoreni lokali, sa prijateljima i suprugom bio u restoranu na večeri.

- Nešto smo se zapričali i zaboravili na vreme. Jako mi je žao i to je bila greška - poručio je on.

 

Vlasnik restorana "Sole“, poreklom iz Makedonije, Aki Nuredini ukazao je da je na vreme, kako to zakon propisuje, poslednjom rundom pića zatvorio svoj restoran u 23 sata.

Predsednik Van der Belen je, kako je dodao, ostao još u bašti.

Prema zakonu ugostiteljski objekat i nakon zatvaranja, posle 23 sata, može teoretski da dozvoli gostima da ostanu da sede u bašti, ali to se onda tretira kao privatna zabava.

Međutim, ne sme restoran svojim gostima više ništa servirati, i šansk i kuhinja moraju biti zatvoreni.

Sada Magistrat mora odlučiti da li je restoran "Sole“ ispoštovao korona zakon, ili ga je prekršio, dok gostima, predsedniku i njegovoj supruzi ne prete nikakve posledice.

„Ponašanje“ predsednika naišlo je na žestoku kritiku Slobodarske partije Austrije (FPO) koja ukazuje da je očigledno da šef države ne poštuje "korona ludilo“ vlade kojim se nervira stanovništvo.

- Ko ne poštuje uredbu vladem polazi od toga da je iznad zakona. To je neodgovorno ponašanje predsednika jedne demokratske zemlje - istakao je generalni sektetar FPO Mihael Šnedlic.

Video: Molitva u austrijskom selu koji ima strahovito ime: Sveta Korono, moli Boga za nas

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CH

    25. maj 2020 | 08:39

    Vlasnik makedonac???Vlasnik je albanac poreklom iz Makedonije(ex YU).Jedan od najboljih restorana u Becu.

  • Boban

    25. maj 2020 | 10:45

    Van der Bellen je veliki prijatelj svih srbomrzaca. Zato neka plati kaznu i za svoj albanskog prijatelja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA