≫ 

Šta je dogovoreno na sastanku Kima sa vojnim vrhom? Seul: Sever želi da jača nuklearne kapacitete

Pjongjang je prošle godine nakon jednog sastanka upozorio da će predstaviti "novo strateško oružje"

  • 1
Kim Džong Un Severna Koreja

Foto: Tanjug/AP

Čini se da je Severna Koreja ponovo potvrdila želju da ojača svoje nuklearne kapacitete tokom jučerašnjeg sastanka lidera Kim Džong Una sa vojnim vrhom, nakon što je komunistički režim to najavio krajem prošle godine, saopštilo je danas južnokorejsko ministarstvo za ujedinjenje.

Nakon izveštaja severnokorejske državne agencije KCNA u kojem je navedeno da ta zemlja namerava da poveće "kapacitete za nuklearno odvraćanje", južnokorejsko ministarstvo navodi da je taj terminu upotrebljen prošle godine na plenumu Centralnog komiteta vladajuće Radničke partije.

Južnokorejska agencija Jonhap podseća da je Pjongjang nakon tog sastanka upozorio da će predstaviti "novo strateško oružje" i da bi mogao da preduzme "šokantnu stvarnu akciju" u vreme dok su nuklearni pregovori sa Sjedinjenim Američkim Državama u zastoju.

Kim Džong Un Severna Koreja

Foto: Tanjug/AP

KCNA je juče izvestila da je severnokorejski lider Kim Džong Un na sastanku Odbora za vojna pitanja vladajuće Radničke partije izneo novi plan za podizanje nuklearnih kapaciteta zemlje.

Taj sastanak je prvo pojavljivanje u javnosti severnokorejskog lidera otkako je 2. maja prisustvovao svečanom otvaranju fabrike za proizvodnju đubriva, nakon višenedeljni spekulacija u svetskim medijima o njegovom zdravlju.

Video: Nikada opušteniji Kim Džong Un u prvom pojaviljivanju u javnosti nakon misterioznog nestanka

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA