≫ 

Još jedna zemlja ušla među 10 najpogođenijih država na svetu, rekordan broj novozaraženih u danu

Prestigla je Iran i dospela na listu zemalja sa najvećim broj obolelih od korona virusa

  • 0
Indija Foto: Tanjug/ AP

Indija je u ponedeljak zabeležila najveći rast novozaraženih u jednom danu od početka pandemije korona virusa.

Time je ušla među 10 koronavirusom najpogođenijih zemalja sveta prestigavši Iran. Uprkos ovim podacima, indijska vlada nedavno je ponovo otvorila domaći vazdušni saobraćaj.

Indija je u protekla 24 sata prijavila 6.977 novozaraženih, što ukupan broj od početka pandemije diže na 138.845 uprkos tome što je od marta na snazi najduži svetski karantin u toj državi, koju je uspostavio tamošnji premijer Narendra Modi. Ukupan broj umrlih prešao je 4.000.

Skok u broju novozaraženih dolazi u trenucima nakon ponovnog otvaranja trgovina i dozvole za putovanja, što se ovih dana sprovodi u Indiji u sklopu relaksacija mera.

Neki putnici i članovi posada kazali su da je atmosfera na aerodromima dosta sumorna te da se čuvari itekako pridržavaju strogih mera stalno podsećajući putnike na meru društvene distance uz obaveznu upotrebu maske.

U nekim saveznim državama Indije došlo je do konfuzije zbog protivrečnosti. Neke savezne vlade ne insistiraju na karantinu nakon putovanja, dok su neke države to uvele.

Video: Ulicama juri auto korona i tera ljude da krenu kući

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA