Putin šokirao sve: Predsednik Rusije se uprkos korona virusu pojavio u Kremlju

Poslove je vodio iz rezidencije koja se nalazi van Moskve

  • 6
Vladimir Putin

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin vodio je mnogo računa u jeku korona virusa, te je zbog pandemije obavljao funciju daleko od Kremlja, odnosno putem video konferencija iz svoje rezidencije Novo-Ogarjovo, koja se nalazi van Moskve.

Međutim, prvi čovek Rusije iznenadio je domaću, ali i svetsku javnost pošto se danas pojavio u Kremlju, iako već nedeljama nije bio u Moskvi zbog epidemije korona virusa.

Putin je, kako javlja njegov kabinet, istakao da je imao sastanak sa direktorom železnice Olegom Belozerovim.

Ruski predsednik vodio je mnogo računa prethodnih nedelja da nema kontakata sa saradnicima, posebno kada je korona virus “ušao” u vrh vlasti, te su oboleli premijer Mihail Mišustin i portaparol Kremlja, Dmitrij Medvedev.

Potez pojavljivanja Putina u Kremlju dodatno je iznenadio analitičare pošto je predsednik rusije pre nekoliko nedelja rekao da toj zemlji preti drugi talas korona virusa.

- Želeo bih da skrenem pažnju našim kolegama, pre svega, ministru zdravlja Mihailu Murašku, na potrebu da se pripremimo za ublažavanje restrikcija pod kojima živimo. Moramo da razmišljamo o drugom talasu, koji bi, prema navodima stručnjaka, mogao da nastupi na jesen, u oktobru ili novembru - rekao je Putin u petak tokom onlajn sastanka o situaciji u vezi sa korona virusom u zemlji.

Prema poslednjim podacima, u Rusiji je 3.633 preminulo od koronavirusa, dok je 353.427 zaraženo.

Kritike na račun Putina zbog ukidanja “perioda nerada”

 

Putin je 11. maja odlučio je da prekine, kako on kaže, "period nerada", pa ga sada zbog toga kritikuju brojni politički protivnici. Naime, Rusije je prema broju obolelih izbila na treće mesto u svetu, odmah iza SAD i Brazila.

Putinovi kritičari kažu da je njegov potez usledio zbog finansijske zabrinutosti, te da odluka nije potrepljena naučnim podacima. Takođe, optužuju ruskog premijera da pokušava svu odgovornost da prebaci na regionalne lidere.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Putina maskirali od glave do pete: Ovako se predsednik Rusije čuva u jeku korona virusa

(M. Lj)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aaaaaa

    25. maj 2020 | 19:15

    VELIKI POZDRAV ZA NAJVEĆEG GOSPODINA 🇷🇺🇷🇸🇷🇺🇷🇸🇷🇺🇷🇸

  • 🇷🇸 ❤️ 🇷🇺

    25. maj 2020 | 20:37

    Живео Путин, живела Русија!!!

  • Kale

    25. maj 2020 | 19:12

    On je već primio vakcinu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA