Ruska vojska se ozbiljno pojačava, dobila 750 najnovijih sistema naoružanja

Šojgu podneo izveštaj predsedniku Rusije putem video konferencije

  • 6
Sergej Šojgu Foto: Printscreen/Youtube/ Россия 24

Ruska vojska je od početka godine dobila više od 750 najnovijih i unapređenih sistema naoružanja, izjavio je danas ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

Kako navodi agencija TASS, reč je o 58 letelica i helikoptera, više od 40 borbenih oklopnih vozila, više od 500 višenamenskih vozila i 75 sistema s bespilotnim letelicama, rekao je Šojgu, podnoseći raport predsedniku Rusije Vladimiru Putinu putem video linka iz kontrolnog centra za nacionalnu odbranu.

Zbog restriktivnih mera uvedenih usled pandemije korona virusa, odbrambena industrija Rusije trenutno koristi 72 odsto svojih proizvodnih kapaciteta, rekao je Šojgu.

Video: Putin zagrmeo: Apoteke podigle cene zaštitnih maski?! Oduzmite im dozvolu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krajišnik Knin

    26. maj 2020 | 23:15

    Braćo Rusi prodajte Srbiji nešto od tog najmodernijeg novog naoružanja! Prijateljska cena naravno dolazi samo u obzir. 🇷🇸🇷🇺🇷🇸🇷🇺🇷🇸🇷🇺🇷🇸🇷🇺🇷🇸

  • nikolas

    26. maj 2020 | 23:18

    CUDNO JE DA NI JEDNA VOJNA SILA NIJE BILA SPREMNA ZA BIOLOSKI RAT KOJI EVO JOS UVEK TRAJE !!!! BOJIM SE DA SE U LABORATORIJAMA KRIJU MNOGO GORI VIRUSI OD SARSA 2 !!!

  • Vasilije

    27. maj 2020 | 01:07

    Dokle god se Rusija, Amerika , Kina, Engleska i druge sile, budu naoruzavle znaci da postoji balans izmedju njih, sto opet govori da nikada nece doci do neke ozbiljne frke izmedju tih vele sila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA