≫ 

Najgora najezda skakavaca u Indiji u poslednjih 25 godina i to u jeku epidemije korona virusa

Gladni rojevi skakavaca stigli su u gradska područja, tamaneći na svom pohodu drveće i nisko rastinje

  • 0
najezda skakavaca, skakavci, Indija Foto: Tanjug/AP

Broj zaraženih korona virusom u Indiji neprestano se povećava, glavni grad se suočava s nezapamćenim toplotnim talasom, a 100 miliona ljudi ostalo je bez posla, dok se istovremeno zemlja bori protiv novog problema - invazije skakavaca.

Naučnici kažu da je ovo najgora najezda u 25 godina i da je reč o vrlo mladih skakavcima koji prelaze veće udaljenosti i brže se kreću.

K. L. Gurdžar, zamenik direktora indijske Organizacije za upozorenja na skakavce, kako prenosi Independent, rekao je da su skakavci stigli sa istoka, iz Irana i Pakistana, te da su se proširili po državama u zapadnoj i centralnoj Indiji.

Budući da je većina useva nedavno ubrana, gladni rojevi skakavaca stigli su u gradska područja, tamaneći na svom pohodu drveće i nisko rastinje.

Indijski naučnici tvrde da za dan manji roj skakavaca može da pređe 200 kilometara i pojede hrane kao 35.000 ljudi, a da je ovu najezdu pokrenulo neobično toplo i vlažno vreme.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA