≫ 

Demonstranti zapalili policijsku stanicu, proglašeno vanredno stanje: Mineapolis je "ratna zona"

Protesti traju već tri noći zaredom zbog smrti Afroamerikanca

  • 4

Demonstranti su upali u policijsku stanicu u Mineapolisu, postavili požare i uništili sve što im se našlo na putu tokom treće noći nasilnih protesta zbog smrti Afroamerikanca, tražeći da odgovorni policajci budu kažnjeni. U gradu je uvedeno vanredno stanje, izveštava BBC.

Treće sedište policijskog odeljenja u Mineapolisu uništeno je kasno u četvrtak uveče, a gomila demonstranata viđena je kako ulazi u zgradu, razbijaju prozore, dok neki pokušavaju da je zapale.

Iako je prisustvo policije u tom području bilo veliko ranije tokom dana, čini se da su se policajci od tada povukli, ne pružajući otpor upadu u policijsku stanicu.

Mediji prenose da su se oglasili protivpožari alarmi i da su se uključile prskalice za gašenje vatre, dok se gomila demonstranata nalazi ispred zgrade.

Policija je saopštila da je zgrada evakuisana "zbog bezbednosti osoblja".

Četvorica policajaca koja su otpuštena zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda navodno su radila u ovoj policijskoj stanici, gde su protesti eskalirali ranije ove nedelje.

Policija je koristila suzavac da rastera demostrante koji su uništavali sve što im se našlo na putu.

U Mineapolisu je proglašeno vanredno stanje, a nemiri su se proširili na Čikago, Los Anđeles i Memfis.

Da podsetimo, Afroamerikanac Džordž Flojd preminuo je nakon što mu je policajac kolenom klečao na vratu jedno osam minuta prilikom privođenja, dok je uhapšeni molio da ga pusti jer ne može da diše.

Ubrzo je preminuo, zbog čega je hiljade građana nakon incidenta u ponedeljak izašlo na ulice Mineapolisa tražeći pravdu.

Protesti traju već tri noći.

Video: Sukobi policije i građana zbog smrti Afroamerikanca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JACA ♎

    29. maj 2020 | 09:27

    I vreme je.. Dugo Afroamerikanci trpe rasizam i očiglednu nejednakost.. Ovo je već ko zna koji po redu čin brutalnog nasilja policije i to sa smrtnim ishodom! SAD ni slučajno nije zemlja demokratije, oni se samo tako promovišu..

  • aaaaaa

    29. maj 2020 | 14:26

    Ne radi se ovde o nikakvom ubistvu ovo je okrenuto sve protiv Trampa, počeli su da ga ruše sa neredima, potpalili su fitilj, ovo njihova policija može da riješi za 3 minuta nego neće.

  • Brk

    29. maj 2020 | 09:36

    A jel tamo beše zivi Supermen?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA