Mineapolis uvodi policijski čas nakon krvavih protesta i ubistva Džordža Flojda

Kako navodi AP, policijski čas počeće večeras u 20 časova po lokalnom vremenu

  • 4
Mineapolis

Foto: Tanjug/AP

Gradonačelnik Mineapolisa Džejkob Frej saopštio je danas da će u tom gradu ovog vikenda biti na snazi obavezan noćni policijski čas, nakon što su tri dana zaredom održavani protesti zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda, koji su postali nasilni.

Kako navodi AP, policijski čas počeće večeras u 20 časova po lokalnom vremenu i trajati do subote u šest sati ujutru, a potom će opet biti na snazi od subote u 20 časova do nedelje u šest ujutru.

Frej je rekao da za vreme trajanja policjskog časa niko ne sme da se pojavljuje u javnosti, osim osoba koje su zadužene za hitne situacije ili ljudi kojima trega zdravstvena pomoć, koji beže od neke opasnosti ili su beskućnici.

U slučaju kršenja mera, preti kazna od 1.000 američkih dolara i zatvorska kazna u trajanju od 90 dana.

U Mineapolisu je uvedeno vanredno stanje, a na ulice su izašli pripadnici Nacionalne garde SAD, nakon sukoba demonstranata sa policijom povodom nasilne smrti nenaoružanog Afroamerikanca Džordža Flojda tokom policijske intervencije.

Protesti u Menapolisu traju već tri dana, a mediji izveštavaju da su demonstranti noćas nasilno zauzeli policijsku stanicu u kojoj su radili policajci koji se sumnjiče za nasilnu smrt Flojda i zapalili je.

Slučaj je privukao pažnju javnosti, pošto su očevici snimili i na društvenim mrežama objavili video snimak intervencije, koji prikazuje policajca - belca - kako kleči osumnjičenom muškarcu - crncu - na vratu, dok ga ovaj upozorava da ne može da diše.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da je razgovarao sa članovima porodice Džordža Flojda, Afroamerikanca koji je preminuo tokom policijske intervencije u Mineapolisu.

Tramp je, takođe, rekao da "ne možemo dozvoliti" da demonstracije u Mineapolisu "dodatno skliznu u nezakonje, anarhiju i haos", prenosi Rojters.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    30. maj 2020 | 05:54

    Треба демонстранте илегално наоружати и медијски подржати. Људи се боре за слободу а не против власти ... уосталом па САД-у су добро познати ти борци за слободу. По целом свету сарађују са терористима.

  • Ja

    30. maj 2020 | 01:20

    Joooj brrrre ,,KLIKTONNNE,,, Hoćeš li se više zapaliti AMEEERRIKOOO.

  • Andrej

    30. maj 2020 | 00:10

    Pa kao velike demokrate i uređena pravna država izvedite pandura pred sud i nećete skliznuti u anarhiju. A evidentno je da je govedo krivo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA