≫ 

U protestima zbog smrti Amerikanca ubijen policajac, drugi ranjen u pucnjavi

Istraga u toku

  • 8
Protesti u SAD, Džordž Flojd Foto: Tanjug/AP

U uličnim nemirima u kojima je u Ouklandu u Kaliforniji učestvovalo najmanje 7.500 demonstranatra, sinoć je u pucnjavi jedan policajaca poginuo, a drugi je ranjen, izvestio je CNN.

Policija je saopštila da je istraga u toku. Federalne objekte u Ouklandu čuvaju pripadnici Federalne službe bezbednosti.

Nasilna smrt Afroamerikanca Džordža Flojda prošlog ponedeljka tokom policijske intervencije u Mineapolisu "zapalila" je Ameriku.

U mnogim gradovima širom zemlje održani su protesti ogorčenih građana, a bilo je nasilja, žestokih sukoba sa policijom i hapšenja više desetina učesnika.

Policiji su stigle prijave o vandalizmu, krađama, podmetanjima požara i napadima na pripadnike policije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Huan

    30. maj 2020 | 15:32

    Osudjenog kriminalca su uhapsili. Zbog oruzane pljacke je bio 5 god u zatvoru. Zbog prekomerene sile, umro je prilikom hapsenja. Za to mora odgovorno lice da odgovara. A sad haos zbog rasizma. U demonstacijama ubijen jedan policajac i jedan ranjen. I sta sad? Kako se to zove? Sve se gleda kroz boju koze. Nista drugo nije bitno. Svako treba da odgovara za svoje postupke. Sa kriminalcima samo ostro. Nisam jos cuo za geto gde su samo belci. Zna se vrlo dobro kakvi su. Socijalna pomoc i bande. I onda kao rasizam. Policajac je kriv i tacka. Treba da odgovara ali sad odjednom "nezni dzin" a robijao zbog oruzane pljacke. Ako nisi ostar ode glava. Ovaj je preterao i treba da odgovara. Ali manite se rasizma. Traze razlog da prave haos jer vecini to i odgovara

  • Čiča

    30. maj 2020 | 15:23

    BOG je najveći.

  • Mane

    30. maj 2020 | 16:47

    Neko tone sve dublje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA