≫ 

Kako će izgledati vojna parada na Crvenom trgu? Putin i gosti gledaće sa tribine

Putin je ranije rekao da je 24. jun izabrao jer je na taj dan 1945. godine održana istorijska parada pobednika

  • 3
Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin i strani lideri posmatraće paradu povodom 75. godišnjice Dana pobede u Drugom svetskom ratu 24. juna sa tribine na Crvenom trgu u Moskvi, rekao je danas porptarol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Predsednik i gosti posmatraće paradu sa tribine, nema sumnje da će šefovi stranih država ili vlada prisustvovati paradi - rekao je Peskov za TV kanal Rusija 1.

On je napomenuo da je neophodno uzeti u obzir "epidemiološke modalitete" i izrazio nadu da će mere zatvaranja do dana održavanja parade biti prošlost, prenosi Tas s.

Parada povodom Dana pobede u Drugom svetskom ratu trebalo je da bude održana 9. maja, ali je odložena za 24. jun zbog pandemije korona virusa.

Putin je ranije rekao da je 24. jun izabrao jer je na taj dan 1945. godine održana istorijska parada pobednika, koju su na Crvenom trgu ispred Kremlja predvodili maršali Žukov i Rokosovski.

Video: Minsk: Hiljade ljudi prisustvuje paradi uprkosi epidemiji

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aaaaaa

    31. maj 2020 | 17:20

    Ja mislim da i mi unuci od boraca zaslužujemo po neku medalju od Rusije, iskreno da vam kažem ja bi volio da me Putin odlikuje sa nekom medaljom.

  • aaaaaa

    31. maj 2020 | 16:30

    I mene je djed učestvovao u ratu i fer bi bilo da i ja dobijem neku medalju od Ruske Države i Putina.🇷🇸🇷🇺

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA