≫ 

Taktika, konačno, počela da daje rezultate? Švedska prvi put od 13. marta bez žrtava korona virusa

Švedska je prošle nedelje zabeležila najveći broj smrtnih slučajeva od korona virusa u Evropi, po glavi stanovnika, tokom perioda od sedam dana, pokazuju podaci

  • 3
Švedska koronavirus

Foto: Tanjug/AP

U protekla 24 sata u Švedskoj nije zabeležen nijedan smrtni slučaj od posledica korona virusa, prvi put od 13. marta, saopštili su danas zdravstveni zvaničnici.

Rojters, međutim, napominje da tokom vikenda često dolazi do kašnjenja prilikom prijavljivanja podataka u vezi sa virusom u Švedskoj.

Portparol švedske zdravstvene uprave rekao je da se dešavalo da se tokom vikenda broj preminulih poveća za samo jedan ili dva, ali da se narednih dana, kada stignu svi podaci, beležio oštriji porast u broju žrtava.

Ukupno je do sada od posledica korona virusa u Švedskoj preminulo 4.395 ljudi.

Prema podacima sajta Worldometers, u poslednja 24 sata zabeleženo je još 429 slučajeva korona virusa, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 37.542.

Švedsku su, zbog otvorenog pristupa pandemiji, koji je mahom bio zasnovan na dobrovoljnom održavanju distance u odnosu na druge ljude i osnovne higijene, pojedinci kritkovali, navodeći da je reč o opasnom eksperimentu, dok je Svetska zdravstvena organizacija pohvalila taj pristup kao model za budućnost.

Švedska je prošle nedelje zabeležila najveći broj smrtnih slučajeva od korona virusa u Evropi, po glavi stanovnika, tokom perioda od sedam dana, pokazuju podaci.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Bojan Đorđić: U Švedskoj nema policijskog časa, ali svi poštuju samoizolaciju

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    31. maj 2020 | 20:38

    A vidi ovaj panetnjakovic postao veci Svedjanin od Svedjana! Ispali su idioti tokom cele pandemije u ostalom broj preminulih govori sve. Pozdrav iz Stockholma

  • Tara

    31. maj 2020 | 21:20

    Gledam listu od telegrafa tu bas nista ne stima gledam nemacku gde je juce 48 obolelo a jutros gledam izvestaj od Bosch klinike da je juce novih 738 obolelih ko se tu sa ciframa igra.

  • Hd

    31. maj 2020 | 21:15

    Tako je a ne ko ovi nasi doveli narod do kolektivne depresije,sve od jednom pustili ko da nista nije bilo aa corona se vraca lagano jos novo obolelih...toliko o ne spremnosti.neznanju u struci i dezorganizaciji...hvala lepo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA