≫ 

Krali patike tokom protesta u Americi: Pogledajte snimak pljačke Najki radnje

"Demonstranti" su kupili sve što im je došlo pod ruke

  • 30
Najki, protest u SAD Foto: Printscreen/Twitter/@BenPopeCST

Protesti širom Sjedinjenih Američkih Država izbili su posle smrti Džordža Flojda, koji je nastradao posle brutalnog hapšenja u Mineapolisu.

Sukobi policije i demonstranata u Los Anđelesu, Čikagu, Pitsburgu i Klivlendu, a zabeleženi su i sukobi ispred Bele kuće, kada je intervenisala i tajna služba.

Međutim, demonstracije su obeležile i nemile scene uništavanje prodavnica i pljačka. Tako je na društvenim mrežama osvanuo video snimak kako “demonstranti” uleću u “Najki” radnju i grabe sve što im je palo pod ruke.

Ružni kadrovi podsetili su na sličan scenario iz februara 2008. godine u Beogradu. Naime, posle protesta “Kosovo je Srbija”, održanog posle proglašenja jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova i Metohije, na hiljade ljudi izašlo je na ulice.

Tom prilikom razbijeni su izlozi brojnih radnji, a posebno je postao “poznat” snimak kako dve devojke uzimaju patike iz prodavnica “Maks sport” u Sremoskoj ulici i “Si market” u Nemanjinoj i beže sa lica mesta.

One su tri meseca kasnije osuđene na po deset meseci zatvora, uslovno na četiri godine, zbog krađe, a obe devojke navele su tada da ih je na krađu povela masa i euforija, i da one nisu imale takvu nameru, niti da su ikada krale.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Muta

    31. maj 2020 | 23:51

    Bombardovanje SRBIJE pa afričko proleće Libija Irak Sirija. E gospodo ameri ima BOGA.

  • misa tumbas

    31. maj 2020 | 23:36

    vecina njih na tim demonstracijama je zbog toga na ulicama. Sta patike imaju sa Flojdom I pobunom protiv policije ili vec koga ?

  • Eric Cartman

    31. maj 2020 | 21:45

    Tipican primer crnca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA